Terug naar Blog
Volledige wifi-dekking en telefonie voor MFC De Noordsuythoeve
23
nov

Volledige wifi-dekking en telefonie voor MFC De Noordsuythoeve

Drie weken voor de opening van het gloednieuwe MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek benaderde de gemeente Menterwolde RSE telecom & ICT met de vraag om volledige wifi-dekking en telefonie voor alle gebruikers. Bij de opening was alles operationeel. 

Lees verder
IT hardware & Wi-Fi

MFC De Noordsuythoeve

De gemeente Menterwolde bouwde in Noordbroek het gloednieuwe multifunctioneel centrum (MFC) De Noordsuythoeve, Hierin zijn gevestigd het dorpshuis, de openbare bibliotheek, Fysiotherapie Noord, openbare basisschool de Inspecteur Amerikaschool, de peuterspeelzaal, de sporthal en buitenschoolse opvang Poko Loko.

Opdracht

De besluitvorming rond telefonie en ICT voor het nieuwe MFC was pas drie weken voor opening rond. Toen presenteerde de gemeente Menterwolde haar definitieve opdracht met wensen en eisen voor telefonie en volledige wifidekking dat op het moment van opening volledig operationeel moest zijn. Die uitdaging gingen wij graag aan en dus  schreven wij ons in. Twee weken voor de opening kregen wij officieel deze opdracht

Oplossing

RSE telecom & ICT stelde snel een plan van aanpak op voor volledige wifidekking in het pand voor de eigenaar, huurders en gasten. Het plan omvatte ook een kostenraming, wifimeting en montage door onze engineers. Wij voerden het project uit met HP wifi-omgeving en Ziggo internetverbinding. Als oplossing voor de telefonieomgeving kwam onze eigen RSE Connect als gunstigste naar voren. De verschillende eindgebruikers bellen met Panasonic SIP toestellen.

Resultaten

Een dag voor de opening was iedere eindgebruiker voorzien van een telefoonverbinding, functioneerde het draadloos netwerk en had iedere gebruiker zijn eigen wificode. Zoals
afgesproken en beloofd was hiermee de volledige ICT- en telefonie-omgeving operationeel. Hiermee lieten wij zien dat wij waarmaken wat we beloven, tot grote tevredenheid van opdrachtgever gemeente Menterwolde. Bij RSE telecom & ICT geldt: afspraak is afspraak.

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?