Volledige integratie van vast en mobiel voor Machinefabriek Emmen met betaalbaar bellen en data in buitenland

Volledige integratie van vast en mobiel voor Machinefabriek Emmen met betaalbaar bellen en data in buitenland

Terug naar Projecten

Machinefabriek Emmen wenste volledige integratie vast en mobiel. Een overzichtelijke oplossing met grip op de kosten, zeker voor wat betreft kosten van bellen en internet voor communicatie van medewerkers in het buitenland, ook buiten Europa. 

Aanleg netwerk moest tijdens verbouwing, wat samenwerking en flexibiliteit vergde

Opdracht
Machinefabriek Emmen wilde naar een model met één totaalleverancier voor vaste telefonie, mobiele telefonie & internet. Vanwege de vele projecten in het buitenland – in Europa maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld veelvuldig in Afrika – lag er de wens om kosten van internationale telefonie en dataverkeer beheersbaar te maken. Vanwege verbouw en nieuwbouw moest de telefooncentrale worden verhuisd en het nieuwe deel worden bekabeld.

Oplossing
RSE telecom & ICT leverde één totaaloplossing voor telefonie en internet op basis van een Vodafone gemanagede glasvezel in combinatie met een telefonie-oplossing van Vodafone met mobiele integratie. Dit is een overzichtelijke oplossing, alle kosten van bellen en dataverkeer staan op één rekening. Bijkomend voordeel van deze oplossing is dat onderling bellen tussen vast en mobiel gratis is. Door het afkopen van bel- en dataverkeer binnen en buiten Europa zijn de kosten van telefonie en internet in het buitenland beheersbaar gemaakt.

Resultaat
,,Bij een bouwproject is samenwerking tussen betrokken partijen in de bouw en installatietechniek bijna onmisbaar. RSE telecom & ICT toonde zich uitermate coöperatief en flexibel, met erg korte lijnen bereidheid tot anticiperen’’, vertelt projectmanager Gerben Kruize van Machinefabriek Emmen. ,,Wat er ook was: één telefoontje naar RSE en het werd snel en goed geregeld. Het resultaat mag er zijn: volledige integratie van vast en mobiel één aanbieder, één aanspreekpunt en één maandelijks kostenoverzicht dat zeer bruikbaar is om kort en snel aan te sturen. Wij zijn uitermate tevreden, ik kan RSE telecom & ICT bij elke onderneming aanbevelen.’’

 

Bekijk ook

Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights

Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights

‘RSE regelde dat Vodafone voor ons gratis een glasvezelverbinding aanlegde’ Wybren Grijpma van Unique Lights in Sneek   Unique Lights is een van de weinige intensieve internetgebruikers op het bedrijventerrein De Hemmen in Sneek. Het bedrijf werd in de dagelijkse bedrijfsvoering voortdurend gehinderd door de internetverbinding, die door Wybren Grijpma van Unique Lights wordt omschreven als ‘dramatisch’. Vodafone Business Partner RSE telecom & ICT legde de basis voor een deal tussen het bedrijf en Vodafone, waarbij laatstgenoemde kosteloos een glasvezelverbinding naar het bedrijf legde.”