Terug naar Blog
VoIP vervangt ISDN-telefonie bij Landes in Emmen
09
mei

VoIP vervangt ISDN-telefonie bij Landes in Emmen

Na ruim twintig jaar kan de ISDN-telefooncentrale van metaalbewerkingsbedrijf Landes High End Machining  in Emmen naar het museum. ISDN stopt ermee en bovendien vraagt de complexe telefonie-omgeving van Landes om een eigentijdse oplossing. Via de lokale partner RSE telecom & ICT is onlangs de ISDN vervangen door Vodafone One VoIP via een online platform.

Lees verder
Totaal oplossing

Keuze voor RSE telecom & ICT Emmen

“Ooit waren we een van de eersten met ISDN, nu werd het storingsrisico van onze oude telefonieomgeving te groot. Het werd tijd voor een nieuwe oplossing”, vertelt controller Anton Hoogendijk van Landes. “Waar RSE ooit ook onze partner was bij de aanschaf van ISDN, hebben wij nu wederom voor dit bedrijf gekozen omdat het een concurrerende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Bovendien  kiezen wij graag voor een partner in onze regio, enerzijds om de lokale economie te stimuleren en anderzijds omdat het natuurlijk ook erg praktisch is dat je bij vragen of problemen snel even binnen kunt lopen.”

Voorfase: inventarisatie en overleg

Met twee vestigingslocaties, één centrale receptie, vele vaste toestellen en nog meer mobiele telefoons is de telefonieomgeving van Landes aardig complex. Het bedrijf wil een toekomstbestendige oplossing en vond daarom de voorfase van groot belang. “Het was zaak om te kiezen voor de beste oplossing, zowel qua kosten als qua mogelijkheden. RSE nam de tijd in de voorfase. Er vonden drie besprekingen plaats: na een kennismaking met ons bedrijf volgde een inhoudelijke inventarisatie van onze omstandigheden en wensen”, vertelt Hoogendijk.

Advies over telefonie-omgeving

“Wij hadden zelf ook wat vooronderzoek gedaan naar de diverse mogelijkheden en aan de hand van onze vragen en ideeën adviseerde RSE ons uitstekend. Zo hadden wij ook een andere mogelijke oplossing voor ogen, maar deze bracht een aanzienlijk hogere investering met zich mee. Accountmanager Arjan Pot van RSE adviseerde ons een prima oplossing in de vorm van Vodafone One Net VoIP via een online platform. De enige investering die wij hoefden te doen is de aanschaf van acht nieuwe Yealink VoIP-telefoontoestellen.

Oplossing: vast-mobiel integratie

De VoIP-oplossing integreert vaste en mobiele telefonie volledig. Elke medewerker heeft nog één telefoon, afhankelijk van de functie een mobiel of vast toestel. Onderling bellen - wat voorheen altijd via de centrale receptie moest - kan nu rechtstreeks via verkorte doorkiesnummers. Dit ontlast de receptioniste en maakt onderlinge telefonie sneller en daarmee efficiënter.

Overgang naar de nieuwe telefonieomgeving

De daadwerkelijke overgang van ISDN naar VoIP vond onlangs plaats. Hoogendijk blikt terug: “Implementatie van een compleet nieuwe telefonieomgeving zorgt voor overlast in je dagelijkse bedrijfsvoering. Hoe goed je het ook voorbereidt, je loopt altijd wel ergens tegenaan. Dat hoort er nou eenmaal bij. RSE loste dit allemaal snel en adequaat op, dat was voor ons het belangrijkst. Hoewel de officiële evaluatie van het project nog niet heeft plaatsgevonden, durf ik wel te zeggen dat wij over de gehele linie zeker tevreden zijn.”

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?