Terug naar Blog
Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights
16
aug

Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights

‘RSE regelde dat Vodafone voor ons gratis een glasvezelverbinding aanlegde’

Wybren Grijpma van Unique Lights in Sneek

Unique Lights is een van de weinige intensieve internetgebruikers op het bedrijventerrein De Hemmen in Sneek. Het bedrijf werd in de dagelijkse bedrijfsvoering voortdurend gehinderd door de internetverbinding, die door Wybren Grijpma van Unique Lights wordt omschreven als ‘dramatisch’. Vodafone Business Partner RSE telecom & ICT legde de basis voor een deal tussen het bedrijf en Vodafone, waarbij laatstgenoemde kosteloos een glasvezelverbinding naar het bedrijf legde.”

Lees verder
Cloud telefonie en Internet

Het probleem van Unique Lights

“We hadden voorheen internet via een straalverbinding omdat er op onze locatie geen internetinfrastructuur ligt”, vertelt Grijpma over de problemen die zijn organisatie ondervond. “De stabiliteit van die verbinding liet nogal te wensen over.” Unique Lights bleef groeien. Door de toename van het aantal medewerkers werd het gebrek aan bandbreedte en online stabiliteit steeds groter.

Keuze voor RSE telecom & ICT

Het vinden van een oplossing was een zoektocht, waarbij het bedrijf verschillende partijen om advies vroeg. Eén van die partijen was RSE telecom & ICT. Grijpma: “Wij hadden ervaring met RSE. Enkele jaren geleden deden wij al eens zaken, toen wij daar een nieuwe telefooncentrale aanschaften en RSE voor ons een update van de mobiele telefonie regelde. De ervaring die wij toen opdeden, was bijzonder positief.”

Gratis glasvezelaansluiting

Daarom was RSE een van de partijen waar Unique Lights nu om advies en oplossing vroeg. “Wij wisten dat er een mogelijkheid bestond om glasvezel naar ons bedrijfspand aan te leggen. Echter, wij wisten ook dat dit hoge kosten met zich meebracht. RSE zette desondanks toch in op deze oplossing en tot onze verbazing bood Vodafone aan om dit kosteloos aan te leggen als wij een Vodafone One Net abonnement zouden afsluiten. Dat was de oplossing die wij zochten.”

VoIP-telefonie

Gekoppeld aan de aanleg van de glasvezelverbinding liet Unique Lights ook enkele aanpassingen doen aan de communicatie-omgeving. Zo moesten alle telefoontoestellen worden vervangen door VoIP-telefoons. De lokale telefooncentrale die RSE enkele jaren eerder leverde, werd vervangen door een centrale in de cloud voor VoIP. Ook nam RSE de fileserver voor de opslag van data in de cloud over. “RSE heeft nu onze volledige IT in beheer”, vertelt Grijpma.

Klanttevredenheid

Hij blikt met tevredenheid terug op de implementatie van Vodafone One Net: “Natuurlijk ontstaan er tijdens zo’n traject hick-ups, daaraan ontkom je niet. Maar RSE deed er alles aan om de systeemaanpassing zo soepel mogelijk te laten verlopen. En wat wij vooral bijzonder prettig vonden, was dat alles wat er gebeurde helder en tijdig werd gecommuniceerd. De betrokkenheid van accountmanager Johan de Vries en zijn team is groot. RSE ontzorgde ons volledig en dat vinden wij bijzonder waardevol.”

Over Unique Lights

Unique Lightsin Sneek is leverancier van hoogwaardige explosieveilige industriële ledverlichting voor gebruik in explosiegevaarlijke en industriële gebieden. Deze ATEX/IECex ledverlichting wordt internationaal veelvuldig toegepast in onder meer de on- & offshore olie- en gasindustrie, petrochemische industrie, voedselverwerkende industrie, koudeopslag, maakindustrie, logistiek en scheepvaart. Unique Lights biedt een totaalconcept voor aanschaf en implementatie van hoogwaardige ledverlichting, inclusief engineering van het lichtontwerp, gedegen, vakkundig en onafhankelijk advies en de financieringsconstructie. De complete productlijn voldoet aan alle internationale richtlijnen en certificeringen.

MEER WETEN?

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?