Terug naar Blog
Vaste telefonie, lokale centrale en glasvezel voor BIES draai- & freeswerk
22
mei

Vaste telefonie, lokale centrale en glasvezel voor BIES draai- & freeswerk

Voor de levering van vaste telefonie (VoIP) via een lokale telefooncentrale koos BIES draai- & freeswerk voor RSE telecom & ICT. Tegelijk leverde en installeerde RSE er ook een gloednieuw glasvezelnetwerk met verbindingen tussen de drie vestigingen in Marum, Heerenveen & Oosterwolde. BIES zocht een leverancier in eigen regio en vond in  RSE een partij die een totaalaanbod kon leveren tegen een scherpe prijs.

Lees verder
Totaal oplossing

Welke telecom- & telefonievraag had de klant?

“Ons systeem voor telefonie en internet behoorlijk verouderd en erg traag”, vertelt systeembeheerder Peter Buma van BIES. “Voor onze dagelijkse bedrijfsvoering wensten wij meer snelheid van ons netwerk. Verder wilden we onze lokale servers en telefooncentrales vervangen door een centrale server met centrale in onze hoofdvestiging in Marum. Daarvoor was een snelle glasvezelverbinding voor alledrie onze vestigingen benodigd.”

Aanbesteding

Terwijl BIES de mogelijkheden en aanbieders voor telefonie en ICT-netwerk verkende, nam accountmanager Johan de Vries van RSE telecom & ICT min of meer bij toeval contact op met BIES. De Vries kende BIES nog van projecten uit het verleden en de persoonlijke contacten waren prima. Johan hoorde van de plannen van BIES en liet weten dat RSE graag mee zou doen in deze aanbesteding.

Over de keuze voor RSE telecom & ICT

BIES bood RSE deze kans en laatstgenoemde partij kwam bij de aanbesteding als beste uit de bus. Buma legt uit waarom: “Wij wilden dit project om praktische redenen graag aanpakken met een partner uit onze regio. Ook vonden wij het belangrijk om één aanspreekpunt te hebben, onder meer om eventuele discussies over verantwoordelijkheidsvraagstukken op voorhand het hoofd te bieden. Verder speelden de kosten uiteraard een rol. RSE was de enige uit de regio die alles kon uitvoeren wat wij wensten en bood bovendien een prima prijsstelling.”

De geleverde producten en diensten voor telefonie & netwerk

De klant wenste een fysieke telefooncentrale op het hoofdkantoor in Marum, van waaruit de internettelefonie (VoIP) van alle drie de vestigingen kon lopen. RSE leverde en installeerde een Panasonic-centrale met geïntegreerde DECT-telefoons en  Vodafone IP VPN als netwerk voor ICT en VoIP-telefonie. Buma: “Wij waren qua glasvezel niet merkgebonden. Onze wens was een stabiel en kwalitatief hoogwaardig glasvezelnet. De kwaliteit van Vodafone is hierin uitstekend.” Tenslotte leverde RSE er een deurintercom met toegangscontrole.

Klanttevredenheid

Buma: “Nadat wij de deal met Johan de Vries hadden gesloten, werd Martijn Reitsma onze projectleider en directe aanspreekpunt. Dat contact voelde gelijk goed, de lijnen waren zeer kort en de communicatie was open. Bij alles wat wij aangaven, reageerde hij snel. De oplevering vond plaats tussen Kerst en oud en nieuw, terwijl ons bedrijf gesloten was. Toen hadden wij mooi de tijd en ruimte om alles over te zetten. Daarbij ontstond nog wel een onvoorzien technisch probleem. Dat kan gebeuren en dan gaat het erom hoe je het oplost. Daarbij bleek het probleemoplossend vermogen van RSE uitstekend. Kortom, wij zijn een tevreden klant.”

Over BIES draai- & freeswerk

Extreme nauwkeurigheid en precisie zijn de allesbepalende factoren bij BIES, een zeer breed georiënteerd specialist in draai- en freeswerk. “Wij bieden een totaalproduct, van enkel stuks tot grote series en van groot werk tot fijnmechanisch, voor klanten in de meest uiteenlopende sectoren, van landbouw tot medisch en van scheepvaart tot industrie”, zegt Buma. Als co-maker produceert het bedrijf precisie-onderdelen, al dan niet gehard, geslepen of voorzien van een oppervlaktebehandeling. Deze halffabrikaten zijn onmisbare schakels in de apparaten- en machinebouw voor tal van marktsectoren, van eenmansbedrijven tot multinationale ondernemingen. Daarnaast is reparatiewerk van diverse onderdelen al sinds de oprichting in 1969 een specialiteit van het huis.

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?