Terug naar Blog
Uitbreiding telefonieplatform Bouwcenter Concordia
07
jan

Uitbreiding telefonieplatform Bouwcenter Concordia

Bouwcenter Concordia nam drie leveranciers van bouwmaterialen over in Dronten, Elburg en op Urk. Deze uitbreiding van het aantal vestigingen van negen naar twaalf resulteerde in de vraag naar meer capaciteit van het telefonieplatform. RSE telecom & ICT leverde samen met Panasonic de oplossing.

Lees verder
Totaal oplossing

Telefonie-oplossing in 2015

Tot 2015 hadden alle vestigingen van Bouwcenter Concordia hun eigen telefonie-omgeving met ieder een eigen lokale centrale. Dit bracht niet alleen hoge kosten met zich mee, het werkte ook weinig efficiënt. Alle bestaande lijnen, contracten, centrales en toestellen werden destijds vervangen door één Panasonic telefooncentrale op de hoofdvestiging in Meppel, voorzien van alle gewenste hedendaagse functionaliteiten, zoals doorverbinden, gratis onderling bellen en beschikbaarheidsinformatie. Naast de nieuwe telefooncentrale is er ook gekozen voor de Vodafone Managed Netwerk oplossing zodat alle vestigingen van Concordia samen in één omgeving kunnen werken voor zowel de data als telefonie (VoIP).

Uitbreidingscapaciteit

De medewerkers van Bouwcenter Concordia werken in de volumehandel. Dat betekent vestigingen met een zeer groot oppervlak, waar de mensen de hele dag overal en nergens zijn. Daarom beschikken zij allemaal over hun eigen draagbare telefoon, die bereikbaar is via DECT-antennes. De in 2015 geïnstalleerde centrale had te weinig capaciteit om alle DECT-antennes van de drie nieuwe vestigingen te kunnen verwerken. Verdubbeling van de capaciteit was een optie, maar Panasonic ontwikkelde de afgelopen jaren een nieuw platform met diverse extra mogelijkheden die voor Concordia ook bijzonder interessant zijn. Het nieuwe Panasonic-platform biedt ruimte aan duizend gebruikers, waarvan er momenteel ‘slechts’ driehonderd worden benut. Voldoende uitbreidingscapaciteit dus om jaren vooruit te kunnen.

Nieuwe oplossing

Bij de nieuwe oplossing leverde Panasonic twee platformen. Het standaard platform staat op de hoofdvestiging van het bedrijf in Meppel en daarnaast staat er een gespiegelde centrale op de nevenvestiging in Hoogeveen. Zo is er altijd een actuele backup aanwezig, zodat de bedrijfsvoering niet in het gedrang komt bij een technische storing in Meppel. De Panasonic centrale in Hoogeveen neemt dan de volledige telefonie-omgeving naadloos en ongemerkt over, mede dankzij een speciale schakeling in het Vodafone netwerk van Concordia. Alle telefonie voor het concern verloopt via één centrale firewall, voor optimale veiligheid.

Uitdaging op Urk

De uitbreiding met een nieuwe vestiging op Urk bracht een extra uitdaging met zich mee. Waar de overige vestigingen keuze hebben uit koper, coax of glasvezel, ligt er op dit bedrijventerrein enkel glasvezel. Dat zou voor Concordia een flink hoop meerkosten betekenen. RSE telecom & ICT onderkende dit probleem en ging in conclaaf met vaste partner Vodafone. Uit dit overleg kwam een maatwerkoplossing, waarbij de klant van Vodafone een gereduceerd tarief krijgt aangeboden vanwege de combinatie van het abonnement met de overige vestigingen inclusief een upgrade van  IP VPN 4G.

Klanttevredenheid

“We moesten kiezen tussen uitbreiding van onze bestaande centrale of investeren in het nieuwe Panasonic-platform”,vertelt Ronald Hoefman van Bouwcenter Concordia. “RSE telecom & ICT, vodafone en Panasonic boden ons een goede deal en in ruil daarvoor deden wij een concessie door ons nog twee jaar lopende contract open te breken en te verlengen tot vijf jaar. Wat wij nu hebben is een probleemloos werkende, toekomstbestendige telefonie-omgeving met vele nuttige functionaliteiten. Wij zijn uitermate tevreden over het resultaat.”

Over Bouwcenter Concordia

Bouwcenter Concordia is leverancier van alle hout en bouwmaterialen voor zowel professionele als particuliere verwerkers. Het bedrijf heeft vestigingen in Meppel, Hoogeveen, Dedemsvaart, Dieverbrug, Steenwijk, Heerenveen, Roden, Genemuiden, Urk, Dronten, Elburg en Grijpskerk.

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?