Telefoon en internet moesten heel snel klaar bij PerkinElmer, producent van corona-testkits

Telefoon en internet moesten heel snel klaar bij PerkinElmer, producent van corona-testkits

Terug naar Projecten

"Voor een nieuwe productiehal van coronatestkits was de druk hoog en konden we niet lang wachten, RSE begreep dit en dacht met ons mee"

Toen PerkinElmer bij RSE telecom & ICT aanklopte met het verzoek om telefoon en internet aan te leggen in de nieuwe productiehal in Winschoten, stond één ding voorop: het moest zeer snel klaar. Want de nieuwe hal wordt gebruikt voor de productie van corona-testkits. En dus was de druk groot. Dat ging overigens niet ten koste van de kwaliteit. Want toen koning Willem Alexander de fabriek op 24 september opende werkte alles uitstekend. 

Haast was geboden
Het was de tweede keer in korte tijd dat PerkinElmer ons een spoedopdracht gaf. Want eerder breidde het Amerikaanse bedrijf de productielocatie van corona-testkits in Groningen al uit vanwege de snel stijgende vraag. “We moesten de productie in zeer korte tijd twee keer ingrijpend opschalen”, vertelt Tobias Schinkel van PerkinElmer. “We snappen heel goed dat projecttijden van twee tot drie maanden normaal zijn. Gezien de maatschappelijke druk konden wij in dit geval helaas niet zo lang wachten. RSE begreep dit, dacht met ons mee, schakelde snel en stelde zich heel flexibel op.”

Vertrouwen
Het chemische bedrijf, gespecialiseerd in life & health science is al langer klant bij ons. Zo ontzorgen wij PerkinElmer Groningen in mobiele telefonie en legden wij al eens ICT-voorzieningen aan. Tobias Schinkel: “Wij kenden de kwaliteit van werken van RSE. Toen wij snel moesten uitbreiden, besloten we dan ook om geen offertetraject in te gaan met meerdere partijen. Op basis van onze ervaringen vertrouwen wij op de integriteit en kwaliteit van RSE.”

Verhuizing
De nieuwe productielocaties - eerst in Groningen en daarna Winschoten - hebben wij voorzien van glasvezel voor telefoon, internet en beveiliging. Dankzij onze nauwe samenwerking met Vodafone konden we deze heel snel leveren. Ook kon PerkinElmer binnen een paar dagen gebruikmaken van de dataverbinding via een 4G voorlooprouter. Dit hielp bij het bespoedigen van de uitvoering van het project  Samen met Vodafone voerden we deze verhuizing uit, nog voordat de definitieve glasvezel was opgeleverd. Voor de klant brachten de twee verhuizingen niet allerlei extra kosten en wachttijden met zich mee. De Vodafone One Net telefonieoplossing in de cloud verhuisde geruisloos mee. Tobias Schinkel: “RSE toonde wederom aan ons vertrouwen waard te zijn. Wij zijn bijzonder tevreden over de manier en snelheid van werken, de korte lijnen, het probleemoplossend vermogen en de kwaliteit en stabiliteit van de oplossingen.”

Bekijk ook

RSE Moderne Werkplek en Vodafone glasvezel voor Wiersum Plantbreeding

RSE Moderne Werkplek en Vodafone glasvezel voor Wiersum Plantbreeding

Een nieuw administratiepakket in de cloud was voor Wiersum Plantbreeding aanleiding voor een grote update van de digitale bedrijfsomgeving. Het bedrij…
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?