Terug naar Blog
Optimalisatie en revisie datanetwerk voor Alfing Termunterzijl & Appingedam
27
nov

Optimalisatie en revisie datanetwerk voor Alfing Termunterzijl & Appingedam

“RSE telecom & ICT zet ons volledige datanetwerk weer op de rit.” Dat zegt Eddy Alfing, mede-eigenaar van agrarische groothandel Alfing BV Termunterzijl en Appingedam. “Binnen ons bestaande datanetwerk maakt RSE voor ons een inhaalslag met simpele, doeltreffende oplossingen. RSE werkt transparant, wij weten nu precies wat er gebeurt.”

Lees verder
Cloud telefonie en Internet

Nieuwe netwerkbeheerder

Het datanetwerk van Alfing functioneerde niet naar wens. “Wij zetten altijd in op langdurige relaties met onze leveranciers. Want wat goed is moet goed blijven”, vertelt Alfing. “Maar onze ICT functioneerde structureel niet naar wens. Zo was na forse ICT-uitbreidingen de afgelopen jaren sprake van heel veel storingen en verbindingsverbrekingen tussen onze vier locaties. En dat terwijl een goed functionerend datanetwerk wel van levensbelang is voor onze bedrijfsvoering. Daarom gingen wij op zoek naar een nieuwe netwerkbeheerder.”

Keuze voor RSE telecom & ICT

Al vele jaren is Alfing klant bij RSE voor vaste en mobiele telefonie. “Daarover zijn wij altijd zeer tevreden. Op grond van onze positieve ervaringen met de telefonie gingen wij met RSE in gesprek. De deal was snel rond, RSE sprong bij ons op de ‘rijdende trein’ en zorgde er met een ingrijpende aanpak voor dat ons datanetwerk aanzienlijk beter ging functioneren. Bovendien hebben wij nu ook zelf toegang tot onze eigen server. Zo kunnen wij eenvoudige handelingen nu zelf uitvoeren, zoals het even opnieuw opstarten van de server.”

Over Alfing BV Termunterzijl Appingedam

Agrarische groothandel Alfing heeft hoofdvestiging in Termunterzijl, een nevenvestiging  in Appingedam en aanleverlocaties in Spijk en Wehe-den Hoorn. Dit kleinschalige familiebedrijf is een groothandel in meststoffen, vloeibare kunstmest en korrelkunstmest. Daarnaast is dit bedrijf specialist in op- en overslag en conditioneren van granen. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen logistiek apparaat met vrachtauto’s en eigen tankopslag.

Service buiten kantooruren

Alfing onderscheidt zich in flexibel en klantgericht opereren, als het moet 7 dagen per week: “In het hoogseizoen moeten wij soms heel snel handelen. Hebben wij een probleem, dan onderneemt RSE direct actie om de zaken zo snel mogelijk te herstellen en te laten functioneren. Wij werken ook buiten kantooruren. RSE begrijpt dat en staat zo nodig ook in het weekend en in de avonduren voor ons klaar.”

Belang van ICT voor bedrijfsvoering

Het datanetwerk binnen en tussen de vier vestigingen van Alfing is essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Alle weegbruggen voor graanontvangst en voorraadbeheer op de vier werklocaties vormen één systeem met als kloppend hart het hoofdkantoor in Termunterzijl. Daar wordt alles bijgehouden in het kader van certificeringen en administratie van kunstmest, granen en transport.

Optimalisatie van software

Wat Eddy Alfing aanspreekt is de wijze waarop RSE telecom & ICT samenwerkt met derden bij het ontwikkelen van simpele, doeltreffende oplossingen: “Samen met onze softwareleverancier Uniwin pluisde RSE ons hele systeem door. Daaruit kwam naar voren dat wij lang niet alle mogelijkheden benutten. Er bleek veel meer mogelijk te zijn dan wij wisten of konden. Het systeem wordt nu optimaal ingericht voor ons werk en oude bestanden die ruis veroorzaakten, zijn verwijderd.”

Transparante oplossingen in data

Alfing realiseerde door de samenwerking met RSE een forse besparing op de jaarlijks terugkerende onderhoudskosten voor het ICT-pakket. Naast kostenbesparing is ook transparantie voor Alfing van groot belang: “De mensen van RSE doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. In begrijpelijke taal horen wij precies wat er gebeurt, zodat wij weten waarvoor we betalen. Ons systeem is functioneel, onze nota’s betaalbaar en de samenwerking transparant. Wij zijn zeer tevreden.”

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?