Terug naar Blog
Moderne werkplekken, glasvezel en systeembeheer Cultuurhuis De Klinker Winschoten
03
feb

Moderne werkplekken, glasvezel en systeembeheer Cultuurhuis De Klinker Winschoten

Cultuurhuis De Klinker in Winschoten nam RSE telecom & ICT in de arm als partner voor Moderne werkplekken, glasvezel met 4G back-up en systeembeheer

Lees verder
Moderne werkplekken

Over Cultuurhuis De Klinker Winschoten

Cultuurhuis De Klinker in Winschoten wilde alles op het gebied van dataverkeer en modern werken naar een hoger level tillen. Dit voornemen leidde tot een nauwe samenwerking met plaatsgenoot RSE telecom & ICT. Beide partijen kwamen overeen dat De Klinker via RSE Vodafone One Net glasvezel 100 MB met volcontinue 4G back-up ging gebruiken. Dit bood de benodigde mogelijkheden voor optimalisatie van Microsoft Office 365 voor gebruik als belangrijke tool binnen de RSE Moderne Werkplek. 

 

Uitbreiding van de samenwerking

“RSE is sinds begin dit jaar onze partner in online werken, glasvezelnetwerk en telefonie in de cloud”, vertelt een woordvoerder van De Klinker. Na enkele maanden van samenwerking wordt het dienstenpakket verder uitgebreid. Want RSE wordt ook verantwoordelijk voor het hele systeembeheer van Cultuurhuis De Klinker: “Deze uitbreiding van de samenwerking sluit naadloos aan op de invulling die wij in januari al aan onze samenwerking gaven.”

 

Continuïteit

Bij De Klinker werken dagelijks vijftien tot achttien medewerkers via een remote server. Drie jaar geleden startte het Cultuurhuis met Het Nieuwe Werken: een online werkomgeving via Office 365: “Dit gebeurde de afgelopen drie jaar via één centrale internetverbinding waarover alle functionaliteiten liepen. Viel deze verbinding uit, dan hadden we helemaal niks: geen internet, geen werkomgeving en geen telefonie. Met het oog op de continuïteit van onze bedrijfsvoering hebben we nu meerdere verbindingen, zodat we bij eventuele storingen niet geheel verstoken zijn van alles wat onze medewerkers nodig hebben om hun werk te kunnen doen.”

 

Uitstekende ervaringen

Intensivering van de samenwerking is een uitvloeisel van klanttevredenheid: “Wij kozen voor RSE omdat dit past bij onze filosofie om samen te werken met zo veel mogelijk bedrijven in eigen regio. Ook is RSE al enige tijd lid van De Klinkkast, een groep sponsors die het voor ons mogelijk maakt om grotere voorstellingen naar De Klinker te halen. Maar het belangrijkst was voor ons toch zonder twijfel dat RSE een partij is die onze systemen inricht met optimale snelheid en stabiliteit. We werken sinds januari intensief samen en de ervaringen zijn uitstekend. Niet voor niets is er na enkele maanden besloten de samenwerking te intensiveren. Wij zijn bijzonder tevreden.”

Kevin Bos

Adviseur ICT

MEER WETEN?

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?