Terug naar Blog
Microsoft 365 & Giganet Installatiebedrijf Mulder
25
mei

Microsoft 365 & Giganet Installatiebedrijf Mulder

Het ICT-netwerk van Installatiebedrijf Mulder was onwerkbaar verouderd. RSE loste de problemen op met Moderne Werkplekken en Giganet van Vodafone & Ziggo

Lees verder
Moderne werkplekken

Giganet en Microsoft 365 lossen internetproblemen installatiebedrijf Mulder Sappemeer op

Of het er ooit komt, is zo langzamerhand de vraag. Al heel lang wachtten Installatiebedrijf Mulder in Sappemeer en dochterbedrijf MG Electro Sappemeer op de aanleg van glasvezel. Vooralsnog tevergeefs. Intussen werd de bestaande ICT nagenoeg onwerkbaar. Daarom klopte het bedrijf bij vaste ICT-en telefoniepartner RSE aan voor een andere oplossing. Dit resulteerde in een aanzienlijk snellere en stabielere oplossing in de cloud. 

Verouderde ICT

“Heel lang geleden installeerde RSE onze ICT met eigen servers. In de loop der tijd stonden de ontwikkelingen bepaald niet stil, waardoor onze server was verouderd. Het systeem begon wel erg traag te worden. En ook onze vaste telefonie via traditionele lijnen voldeed niet echt meer aan de normen van deze tijd”, vertelt Karin Platje van Installatiebedrijf Mulder en MG Electro. 

Nog geen glasvezel

Er is al heel lang sprake van aanleg van glasvezel op de bedrijfslocatie van Installatiebedrijf Mulder aan de Kees de Haanstraat in Sappemeer. Met aanpak van het verouderde netwerk wilde Mulder hierop wachten. Maar het geduld van het bedrijf is tot nog toe niet beloond, terwijl het netwerk zo langzamerhand onwerkbaar werd. Daarom zocht het bedrijf naar een alternatieve oplossing. 

Over de keuze voor RSE

“Wij twijfelden niet bij wie wij de vraag hiernaar zouden neerleggen”, zegt Karin. “RSE is al heel lang onze vaste partner voor alles op het gebied van ICT en telefonie en gezien onze tevredenheid hadden wij alle aanleiding om RSE hiervoor opnieuw te vragen. Je kunt ons met recht een zeer tevreden klant noemen. RSE bevalt goed: de bereikbaarheid is prima, evenals de kwaliteit van producten en diensten. RSE is betaalbaar en betrouwbaar, gemaakte afspraken worden er nagekomen. En daar houden wij van.” 

Moderne Werkplekken

Het gesprek met inventarisatie van de situatie en problematiek vertaalden wij in een plan met bijbehorende offerte. Het betrof de aanleg van Moderne Werkplekken in de cloud op basis van Microsoft 365 en aansluiting op het Giganet, het krachtige zakelijke netwerk van Vodafone en Ziggo. Karin en haar collega’s merken het verschil: “Het werkt bijzonder prettig. Het is wel even wennen, omdat de training die wij zouden krijgen vanwege het plotseling opduiken van de coronacrisis moest worden uitgesteld. Dat is overmacht, daar kon RSE uiteraard niets aan doen. Dus moesten we het zelf uitvogelen. Dat lukt vrij aardig, zeker met de hulp en ondersteuning op afstand van de adviseurs van RSE. Maar ik hoop toch dat de training binnenkort kan plaatsvinden. Maar over het werken in de cloud kan ik alleen maar enthousiast zijn: dat is echt ideaal!”

Klik hier voor meer informatie over RSE Moderne Werkplek

Over Installatiebedrijf Mulder

Het zeer betrokken en gemotiveerde team installatiemonteurs van Installatiebedrijf Mulder geeft graag een nuchtere en praktische draai aan installatietechniek. Het familiebedrijf levert goede installatietechniek oplossingen biedt waarmee mensen beter werken, leven, studeren, recreëren, sporten en slapen. Doordachte installatietechniek vergroten op het gebied van CV, sanitair, dakbedekking, duurzame energie, gas, water, riolering, legionella, koper, zink en luchtbehandeling vergroten ieders comfort en levensplezier, thuis en op het werk. Installatiebedrijf Mulder onderscheidt zich verder in een praktische aanpak en een persoonlijke en prettige benadering.

Dochterbedrijf MG Electro Sappemeer legt zich volledig toe op het aanleggen van elektrotechnische installaties: van ontwerp tot plan en van plan tot praktijk.

Kevin Bos

Adviseur ICT

MEER WETEN?

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?