MFC ’t Marheem in Marum (Groningen) kiest RSE Telecom & ICT voor vaste telefonie en IT

MFC ’t Marheem in Marum (Groningen) kiest RSE Telecom & ICT voor vaste telefonie en IT

Terug naar Projecten

MFC ’t Marheem is een welzijns- organisatie die voor de Gemeente Marum uiteenlopende activiteiten uitvoert.  

De organisatie adviseert, ondersteunt en mobiliseert zowel de jeugd, volwassenen en senioren. Voorbeelden hier van zijn speelweken, themaweken, cursussen en voorlichtingen.

In 2013 bracht eene tevreden klant MFC 't Marheem in contact met RSE telecom & ICT. Directrice Ciska Smits gaf tijdens de kennismaking aan dat de gehele ICT-infrastructuur aan vervanging toe was. Na een technische en functionele inventarisatie is het onderstaande advies aangeboden en geïnstalleerd.

Geboden oplossing

Voor de zakelijke telefonie is een Panasonic telefooncentrale geplaatst. Ook is overgestapt naar Voice over IP (VoIP) bellen met een RSE Connect internetverbinding. Voor het draadloos werken en de diverse bezoekers in het centrum is een WiFi netwerk geïnstalleerd van Huawei met 2 gescheiden netwerken (zakelijk en bezoekers.)

De ICT omgeving is vervangen door een HP server met Microsoft software, RSE Backup Online en een overeenkomst voor systeembeheer en ICT support.

Bereikte resultaat

De vaste telefonie is nu optimaal afgestemd op de interne organisatie. Er is een kostenbesparing gerealiseerd door de overstap van ISDN naar VoIP. Door het WiFi netwerk is draadloos werken mogelijk en een wens van de bezoekers vervuld.

Door het nieuwe IT netwerk beschikt MFC ’t Marheem over een centrale omgeving voor data opslag, een zakelijke e-mailomgeving en haar eigen applicaties. Met een overeenkomst voor serverbeheer en werkplekbeheer blijft de omgeving goed onderhouden.

Bekijk ook

RSE Moderne Werkplek en Vodafone glasvezel voor Wiersum Plantbreeding

RSE Moderne Werkplek en Vodafone glasvezel voor Wiersum Plantbreeding

Een nieuw administratiepakket in de cloud was voor Wiersum Plantbreeding aanleiding voor een grote update van de digitale bedrijfsomgeving. Het bedrij…
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?