Terug naar Blog
Levering en installatie systeem camerabeveiliging voor Lastechniek Noord
08
aug

Levering en installatie systeem camerabeveiliging voor Lastechniek Noord

Lastechniek Noord in Scheemda wenste een systeem voor camerabeveiliging. Het betrof zowel bewaking van het bedrijf, de bedrijfswoning als het bedrijfsproces. RSE telecom & ICT integreerde beide wensen in één bewakingssysteem. Directeur Stephan Noordberger is zeer tevreden over het resultaat.

Lees verder
Beveiliging

Vraag van de klant

Noordberger wilde beveiliging met bewakingscamera’s voor zijn bedrijfspand en de naastgelegen bedrijfswoning. Het cameratoezicht moest hierbij zorgen voor bewaking van zowel zakelijke als privé eigendommen. Daarnaast leefde er binnen Lastechniek Noord de wens van cameratoezicht op het bedrijfsproces. In het bijzonder toezicht op afstand op twee lasrobots. Deze robots kunnen zelfstandig enkele uren werken. Maar bij storing of tekort aan grondstoffen voor de robots, is ingrijpen noodzakelijk. Dit wilde Lastechniek Noord van afstand kunnen monitoren.

Waarom RSE?

Lastechniek Noord is al vele jaren klant van RSE telecom & ICT. “Al sinds RSE in Winschoten gevestigd is, doen wij er al onze zaken op het gebied van ICT en mobiele telefonie”, zegt Stephan Noordberger. “Dat bevalt prima, wat wij wensen wordt altijd perfect geregeld en is er eens een technisch probleem, dan lost RSE dat snel en goed op. In de showroom zag ik de nieuwe opstelling van beveiligingsproducten. Wij waren op zoek naar een beveiligingsoplossing en dus vroeg ik om advies en een offerte.”

De oplossing in camerabeveiliging en -bewaking

Op basis van de wensen van Lastechniek Noord leverden en installeerden wij een totaal beveiligingspakket van het merk Dahua. Rondom het bedrijfspand plaatsten we 4-megapixel camera’s op verschillende cruciale plaatsen, onder meer bij ramen en overheaddeuren. Ook in de bedrijfsruimte hebben we diverse camera’s ingebouwd. Aan de woning hebben we diverse minder zichtbare gemonteerd. Centraal bij de lasrobots plaatsten wij een PTZ (Pan, Zoom, Tilt) camera  geplaatst, die met voorgeprogrammeerde standen eenvoudig te besturen is. Voor het bekijken van de camerabeelden plaatsten we in de bedrijfsruimte een grote monitor. Ook zijn de beelden via een app te bekijken. Voor het bewaren van de videobeelden monteerden wij een recorder met een grote harde schijf.

Resultaat project beveiliging

“Op ons verzoek maakte RSE vrijblijvend een projectplan met bijbehorende offerte. RSE-medewerkers Bertus ten Hoor luisterde heel goed naar onze wensen, bedacht passende oplossingen en vertaalde die in een duidelijk plan met een nette prijs. We wisten zelf niet wat er allemaal mogelijk was en zijn uitstekend geadviseerd. Bij de installatie werkten wij nauw samen met de monteur van RSE. Wij zijn een technisch bedrijf en kunnen veel zaken zelf maken. RSE gaf ons daarvoor de ruimte, de samenwerking was zeer prettig. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat, dat voldoet volledig aan al onze wensen en verwachtingen.”

Over Lastechniek Noord

Lastechniek Noord in Scheemda biedt vakmanschap op het gebied van specialistische lastechnieken. Al deze lastechnieken - zoals TIG, plasma, elektrode en MIG-MAG - kunnen op locatie worden uitgevoerd. Ook biedt Lastechniek Noord de mogelijkheid om prefab-elementen te produceren in de hightech werkplaats, waar onder meer twee unieke lasrobots te vinden zijn.

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?