Kostenbesparing op datacommunicatie zonder investering voor Animo Koffie & Thee

Kostenbesparing op datacommunicatie zonder investering voor Animo Koffie & Thee

Terug naar Projecten

Animo Koffie & Thee in Assen wilde besparen op (data) communicatie. Een investering in een nieuwe telefooncentrale was niet wenselijk. RSE telecom en ICT bood de oplossing: gefaseerde invoering van Vodafone One Fixed.

Opdracht
Animo wilde in de eerste plaats aanzienlijk besparen op nationaal en internationaal bellen. Verder wilde deze opdrachtgever een bedrijfszekere en toekomstbestendige telecommunicatie- en ICT-omgeving.  De wens was om daarbij gebruik te maken van één aantrekkelijk geprijsde totaalleverancier voor vaste, mobiele communicatie & internet.

Oplossingen

De eerste stap was migratie van vaste telefonie naar de nieuwe Vodafone One Fixed omgeving. In eerste instantie was dit een tijdelijke verbinding. Hiermee profiteerde Animo gelijk van aanzienlijk financieel voordeel van IP-telefonie (VoIP). Na afloop van het lopende contract voor dataverkeer, zette RSE telecom & ICT dit om naar Vodafone glasvezel. Migratie van vaste telefonie naar deze verbinding was gratis, dankzij flexibiliteit van Vodafone.

Op basis van ons advies stapte Animo over naar Vodafone One Mobile. Dankzij deze complete telefoniedienst is belverkeer binnen het bedrijf gratis zowel voor vast als mobiel. De tarieven voor bellen naar vast en mobiel en voor dataverkeer in Nederland zijn zeer scherp. En ook voor bellen naar het buitenland is Animo nu aanzienlijk voordeliger uit.

Resultaat
Animo bracht zonder investering de communicatiekosten omlaag, naar het gewenste niveau:

- Binnen het bedrijf bellen – van en naar vast en mobiel – is gratis.
- Zeer scherpe tarieven voor bellen naar vast en mobiel binnen Nederland
- Hoge kwaliteit dataverkeer – zowel vast als mobiel – tegen scherpe prijs
- Aanzienlijke besparing op internationaal telefoonverkeer

Hiermee voldeed RSE telecom & ICT volledig aan de wensen van Animo. Beide partijen kijken tevreden terug op dit project en hopen nog lang te blijven samenwerken.

Animo
Animo levert een uitgebreid assortiment koffie- en theezetsystemen voor professionele grootgebruikers in binnen- en buitenland: gebruiksvriendelijk, duurzaam en
bedrijfszeker. Vanuit verkoopkantoren met eigen magazijn in België, Duitsland en Frankrijk bedient Animo een groot gedeelte van Europa. Afzet vindt plaats via dealers en agenten, die commercieel en technisch worden ondersteund door gespecialiseerde Animo-medewerkers.

Bekijk ook

Uitbreiding telefonieplatform Bouwcenter Concordia na overname van drie nieuwe vestigingen

Uitbreiding telefonieplatform Bouwcenter Concordia na overname van drie nieuwe vestigingen

Bouwcenter Concordia nam drie leveranciers van bouwmaterialen over in Dronten, Elburg en op Urk. Deze uitbreiding van het aantal vestigingen van negen naar twaalf resulteerde in de vraag naar meer capaciteit van het telefonieplatform. RSE telecom & ICT leverde samen met Panasonic de oplossing.