Terug naar Blog
Intergratie telefonie, glasvezel, beveiliging en WiFi-netwerk WMS Leeuwarden
08
jan

Intergratie telefonie, glasvezel, beveiliging en WiFi-netwerk WMS Leeuwarden

Brunata Warmtemeterservice (WMS) BV verhuisde van Bolsward naar Leeuwarden. De verhuizing werd aangegrepen als moment om de telefonie-omgeving te vernieuwen. Brunata WMS koos in samenspraak met RSE telecom & ICT voor integratie van vaste en mobiele telefonie. Ook mocht RSE in het nieuwe pand glasvezel, camerabeveiliging en een WiFi-netwerk aanleggen.

Lees verder
Totaal oplossing

Verhuizing naar Leeuwarden

“Op onze voormalige locatie in Bolsward werkten wij nog met een ‘ouderwetse’ fysieke telefooncentrale”, vertelt Ylse Wierema van Brunata WMS. “Bij verhuizing van ons bedrijf naar een groter en efficiënter pand in Leeuwarden keken wij naar de mogelijkheid om met een moderner systeem onze vaste telefonie te organiseren. RSE telecom & ICT begeleidde dit traject volledig”.

Integratie van vaste-mobiele telefonie

RSE moderniseerde voor de klant de dataverbinding met een glasvezelverbinding. Deze stabiele verbinding maakte vaste telefonie via VoIP mogelijk. Hiervoor zijn er Cisco SPA 504G telefoontoestellen geïnstalleerd. Met Vodafone One Net Enterprise is vervolgens vaste en mobiele telefonie geïntegreerd. “Een groot voordeel voor ons is dat wij nu moeiteloos kunnen doorschakelen tussen vaste en mobiele telefoons”, zegt Wierema. “Bovendien biedt de telefooncentrale in de cloud voordelen. Er zijn meer handige functionaliteiten beschikbaar en op- en afschalen van het aantal abonnementen is heel snel en eenvoudig te regelen.”

‘RSE is proactief’

Daarnaast noemt Wierema de nieuwe overzichtelijkheid als pluspunt: “Wij hebben nu één abonnement, één nota en één aanspreekpunt. Hebben we vragen of opmerkingen, dan is één telefoontje of mailtje naar RSE voldoende om het op te lossen. RSE denkt heel proactief mee: zo kregen we onlangs spontaan een overzicht van al onze abonnementen. Erg handig.”

WiFi en camerabeveiliging

In de nieuwe situatie werkt WMS met een eigen stabiel en capabel Ubiquiti Unify WiFi-netwerk. Ook leverde en installeerde RSE Dahua camerabewaking. Wierema: “Wij zijn gevestigd op een bedrijventerrein. Daarom wilden wij videobewaking op ons pand. Dankzij een mailing wisten wij dat RSE deze specialisatie ook in huis had. En vanwege onze prima ervaringen, vroegen we daar een plan van aanpak met offerte aan. RSE bood ons een beveiligingsoplossing met bijpassend advies op maat. Samen hebben wij een systeem opgezet dat voor ons werkt. Zo kunnen we bij inbraakalarmmeldingen realtime bewakingsbeelden op onze smartphones bekijken en direct zelf zien wat er aan de hand is.”

Over de keuze voor RSE

WMS is al geruime tijd klant van RSE telecom & ICT. Wierema vertelt hoe die samenwerking ontstond: “Voor het op afstand uitlezen van meterstanden in gebouwen met collectieve verwarmingsinstallaties hadden wij regelmatig nieuwe simkaartjes en abonnementen nodig. Jordi Heins was ons contactpersoon bij Vodafone die dit altijd heel proactief voor ons regelde, met de voordeligste mogelijkheden. Toen Jordi vertrok naar RSE, hebben wij pas echt ervaren wat hij bij zijn oude werkgever altijd voor ons verzorgde. Zo kregen wij bij die leverancier plotseling te maken met aanzienlijke prijsstijgingen.”

Samenwerking met RSE

“Dat kostte te veel en dus ging ik op zoek naar een andere oplossing. Precies op dat moment stapte het vertrouwde gezicht van Jordi Heins bij ons binnen. Hij vertelde dat hij nu bij RSE telecom & ICT werkte. Ik schetste ons probleem en hij dacht direct weer met ons mee. Hij bood ons een voordelige maatwerkoplossing. De samenwerking met RSE beviel ons gelijk goed: we konden snel schakelen en eenvoudig nieuwe abonnementen afsluiten. Jordi en zijn collega’s regelen alles uitstekend voor ons. Wij zijn een tevreden klant”.

Over Brunata WMS BV

Brunata WMS is specialist in warmtemeting en afstanduitlezing. Voor het eerlijk en correct afrekenen van energiekosten biedt WMS systemen voor datacollectie en monitoring, zoals hoogwaardige energiemeters, kostenverdelers en systemen voor afstanduitlezing. WMS is een innovatieve, zelfstandige onderneming met betrokken medewerkers die niet bang zijn om hun nek uit te steken en eens iets nieuws te proberen.

 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?