Terug naar Blog
Integratie vaste en mobiele telefonie Welzijnswerk Midden-Drenthe
23
nov

Integratie vaste en mobiele telefonie Welzijnswerk Midden-Drenthe

Welzijnswerk Midden-Drenthe wenste integratie van vaste en mobiele telefonie van alle vestigingen en medewerkers.  

Lees verder
Totaal oplossing

In RSE telecom & ICT vond de welzijnsorganisatie met vestigingen in Beilen, Smilde en Westerbork een partner die goed luisterde naar de problematiek en gewenste resultaten en die een passende  oplossing bood.

Probleem

De drie vestigingen van Welzijnswerk Midden-Drenthe hadden allemaal hun eigen vaste telefonie geregeld, elk met hun eigen systemen. Elke vestiging had zijn eigen nummer en doorverbinden was vaak lastig of onmogelijk. Bovendien hadden de medewerkers geen mobiele telefoon van de zaak, ze moesten vaak hun privételefoon gebruiken als zij onderweg bereikbaar moeten zijn.

Waarom RSE telecom & ICT?

''Wij zochten naar een partner die meedenkt’’, vertelt Annelies Bakelaar van Welzijnswerk Midden-Drenthe. ,,Het moest een partij uit Noord-Nederland zijn omdat wij willen bijdragen aan de regionale economie en bovendien een partner willen die dichtbij zit vanwege bereikbaarheid. Met de eerste indruk wekte RSE gelijk vertrouwen. Dit bedrijf sprong er uit qua klantwaardering en professionele uitstraling, onder meer met een aantal gewonnen prijzen. Er was gelijk een klik, de contacten waren vanaf het eerste moment prettig. Dit vooral omdat er niet gelijk over een offerte werd gepraat, maar het meedenken over een oplossing in de gesprekken centraal stond.’’

Oplossing

Door middel van een nieuwe Unify telefooncentrale zijn alle vestigingen gekoppeld op één platform, waarop zij binnenkort ook gebruikmaken van een centraal nummer. De bestaande infrastructuur is deels vervangen door Vodafone One Fixed. Bij de koppeling tussen de vestigingen maakte RSE gebruik van het reeds aanwezig IP-VPN verbinding. Gesprekken krijgen er voorrang boven dataverkeer, hiervoor is bandbreedte gereserveerd.

Resultaat

Bereikbaarheid per medewerker – inclusief hun eigen zakelijke smartphone - in plaats van bereikbaarheid per werkplek. Volledige integratie van vast en mobiel, eenvoudig in gebruik en met meer functionaliteiten dan voorheen, onder meer beschikbaarheidsinformatie en Outlook-integratie. Na deze projectfase volgt finetuning op detailniveau in nauwe samenspraak tussen RSE en Welzijnswerk Midden-Drenthe. Annelies Bakelaar is zeer tevreden: ,,Alles verloopt volgens planning. RSE maakt ons vertrouwen volledig  waar: de medewerkers zijn flexibel, denken mee en leveren prima kwaliteit. RSE is uitstekend bereikbaar, de lijnen zijn kort. Wij werken bijzonder prettig en functioneel samen.’’

Welzijnswerk Midden-Drenthe

Welzijnswerk Midden-Drenthe is een instelling voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw in de regio Midden-Drenthe met als grootste kernen Westerbork, Beilen en Smilde. Welzijnswerk Midden-Drenthe zet zich in op het gebied van onder meer sport, jongerenwerk, ouderenwerk, opbouwwerk mantelzorg, zorg en vrijwilligerswerk.

 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?