Terug naar Blog
Telefoon en data op maat voor Installatiebedrijf Bakker BV en Cooling Service Holland BV
10
dec

Telefoon en data op maat voor Installatiebedrijf Bakker BV en Cooling Service Holland BV

“Over onze bereikbaarheid willen wij ons niet druk hoeven maken. Daarom zochten wij een partner die ervoor zorgt dat onze ICT en telefonie optimaal functioneert, zodat wij ons kunnen focussen op onze corebusiness. RSE telecom & ICT ontzorgt ons hierin volledig.” Dit zegt mede-eigenaar Hans Fijlstra van Installatiebedrijf Bakker BV en Cooling Service Holland BV.

Lees verder
Totaal oplossing

Bananenrijpkamers

Naast  het installeren van alle duurzame gebouwgebonden installaties en koel-vriesinstallaties bevat het zusterbedrijf Cooling Systems Holland ook een opvallende specialisatie: het bedrijf levert rijpingstechnologie en doet onderhoud en service aan koel- en vriesinstallaties over de hele wereld, onder meer voor ruim zevenhonderd bananenrijpkamers in heel West-Europa. Cooling Systems Holland realiseert & onderhoudt bananenrijpkamers op een zo duurzaam mogelijke manier. “Wij repareren waar het kan en renoveren waar het moet. Het fruit moet na aankomst bij de rijperijen onder geconditioneerde omstandigheden drie tot acht dagen rijpen, voordat het in de winkel verkocht kan worden”, legt Fijlstra uit. “Cooling Systems Holland behoort binnen Europa tot een select gezelschap specialisten op dit vakgebied.”

Overige bedrijfsactiviteiten

Cooling Service Holland is van huis uit gespecialiseerd in warmtepomp- & airco-installaties en koel- en vriestechniek, zusterbedrijf Cooling Systems Holland levert rijpingstechnologie en voert onderhoud en service uit aan koel- en vriesinstallaties over de hele wereld. De Groep bestaat verder uit installatiebedrijf Bakker in Oosterwolde (Friesland), installatiebedrijf Lammers in Assen (Drenthe) voor alle gebouwgebonden installaties en dak- en zinkwerk. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in duurzame technieken. TCB in Assen is specialist in afleversets voor collectieve verwarming- en WKO-systemen en afleversets voor de woningbouw met geïntegreerde boiler met eigen ontwikkelde besturingssoftware. Zo biedt TCB systemen op maat. Dankzij de minimale afmeting en zeer eenvoudige installatie is dit een uitstekende oplossing voor gasloos bouwen.

Over de keuze voor RSE telecom & ICT

De directie van de vijf bedrijven was al geruime tijd ontevreden over bereikbaarheid. Tegelijk met mooie groei van de organisatie namen ook de netwerkproblemen toe. Om de werkbaarheid een impuls te geven, besloten de bedrijven over te stappen op Vodafone. Fijlstra: “Hoewel wij nog geen klant waren, kenden wij RSE telecom & ICT wel uit ons zakelijk netwerk. We wisten dat RSE Vodafonedealer was en hoorden positieve geluiden over dit bedrijf. Daarom besloten wij RSE uit te nodigen voor een gesprek, wat resulteerde in een structurele samenwerking.”

Ontzorgen in data en telefonie

De werkzaamheden van de ongeveer zestig medewerkers van de vijf bedrijven lopen nogal uiteen. Zo vindt het werk aan de bananenrijpkamers ook veelvuldig plaats in het buitenland. Om gebruik van data en telefonie goed in beeld te krijgen, maakte RSE telecom & ICT een gebruikersanalyse. Deze analyse vormde de basis voor een overeenkomst op maat op voor de abonnementen voor vaste en mobiele telefonie en data. Ook leverde RSE iPhones voor alle medewerkers en zo’n veertig iPads voor de buitendienstmedewerkers om optimaal te kunnen werken met digitale werkbonnen.

‘RSE bevalt heel goed’

De groep maakte de overstap naar RSE telecom & ICT al enige tijd geleden. Fijlstra is tevreden over de samenwerking: “Ontzorgd worden, dat is wat wij willen. En dat doet RSE. De lijnen zijn kort en de service is prima en snel. De hulp die wij kregen bij het in kaart brengen van ons telefonie- en datagebruik resulteerde in een maatwerkovereenkomst met voldoende flexibiliteit om veranderingen binnen onze bedrijven eenvoudig te vertalen naar een passend abonnement. En, zeker ook niet onbelangrijk: wij krijgen precies wat we nodig hebben, dat is financieel ook nog eens zeer aantrekkelijk. Met andere woorden, wij zijn zeer tevreden.”

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?