Financieel dienstverlener Oosting Winschoten gebruikt nieuw ICT-netwerk en servers voor data, e-mail, agenda’s en database

Financieel dienstverlener Oosting Winschoten gebruikt nieuw ICT-netwerk en servers voor data, e-mail, agenda’s en database

Terug naar Projecten

De ICT-omgeving van Administratiekantoor Oosting in Winschoten was behoorlijk verouderd. De financiële dienstverlener voor Oost-Groningen wilde sneller kunnen werken en wenste bovendien een professionele database.

Geboden oplossingen

servers
RSE telecom & ICT installeerde een HP server, Microsoft Windows Server voor data,
Microsoft Exchange Server voor e-mail en agenda's en Microsoft Windows SQL Server voor de databases en bedrijfsapplicaties.

VMware virtualisatie
Dankzij VMware virtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op hedendaagse computers, waardoor de infrastructuur eenvoudiger en efficiënter wordt. Applicaties worden sneller geïmplementeerd, de prestaties en beschikbaarheid worden beter en taken geautomatiseerd. Hierdoor is de IT makkelijker te implementeren en zijn het bezit en beheer ervan goedkoper.

NAS
Installatie van twee NAS systemen, volwaardige fileservers voor lokale en externe back-ups.

Bereikt resultaat

groei
Administratiekantoor Oosting beschikt nu over een ICT omgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd en die toekomstige groei kan opvangen.

besparing
Dankzij servervirtualisatie bespaart Oosting op de aanschaf van dure storageruimte.

back-up
Door NAS synchronisatie is de back-up volledig geautomatiseerd, wat de klant veel werk uit handen neemt.

 

Bekijk ook

Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights

Vodafone glasvezelverbinding Unique Lights

‘RSE regelde dat Vodafone voor ons gratis een glasvezelverbinding aanlegde’ Wybren Grijpma van Unique Lights in Sneek   Unique Lights is een van de weinige intensieve internetgebruikers op het bedrijventerrein De Hemmen in Sneek. Het bedrijf werd in de dagelijkse bedrijfsvoering voortdurend gehinderd door de internetverbinding, die door Wybren Grijpma van Unique Lights wordt omschreven als ‘dramatisch’. Vodafone Business Partner RSE telecom & ICT legde de basis voor een deal tussen het bedrijf en Vodafone, waarbij laatstgenoemde kosteloos een glasvezelverbinding naar het bedrijf legde.”