Terug naar Blog
Vodafone telefonie en glasvezel met 4G-backup en beveiliging bij verhuizing van Erenpack
22
apr

Vodafone telefonie en glasvezel met 4G-backup en beveiliging bij verhuizing van Erenpack

Specialist in fulfilment, direct mail en promotie Erenpack maakt een mooie groei door. Daardoor liep de onderneming binnen haar bedrijfspand in Groningen tegen grenzen aan. Eigenaar Gerrie Erenstein liet daarom in Kolham een gloednieuw pand bouwen dat helemaal aan zijn gebruikseisen voldoet. RSE leverde voor het nieuwe onderkomen glasvezel met 4G-backup, beveiliging en geïntegreerde vaste-en mobiele telefonie via Vodafone One Net.

Lees verder
Cloud telefonie en Internet

Over Erenpack

Erenpack neemt mkb-webshops en educatieve uitgevers de zorg voor fulfilment, direct mail en promotie uit handen. Erenpack zorgt ervoor dat klanten van de webshops en uitgevers hun bestellingen snel in huis hebben. Van promotie en bestellen tot warehousing en het complete logistieke proces. “Voor de uitgevers regelen wij desgewenst zelfs het bestellen van het drukwerk”, vertelt Erenstein.  “We kunnen op onze nieuwe locatie heel veel regelen via een app op de smartphone. Dat is een grote stap vooruit in onze efficiency.”

 

Glasvezel en 4G-backup

RSE telecom & ICT BV schoof vroegtijdig aan bij Erenpack. Samen met de ondernemer werkten wij een plan uit voor gebouwbeveiliging, internet en telefonie. Dit betrof onder meer de aanleg van een Vodafone glasvezelnet aan voor snelle en stabiele telefonie en internet. Het internet is voorzien van 4G backup voor continuïteit van de bedrijfsvoering als het internet er onverhoopt een keer uit ligt. 

 

Telefonie

De fysieke telefooncentrale op de oude locatie werd verruild voor Vodafone OneNet in de cloud met vaste en mobiele telefonie in één omgeving. Hiermee zijn warehousemedewerkers nu ook goed bereikbaar op hun mobiel via het vaste nummer. 

 

Beveiliging

Het glasvezelnet wordt ook gebruikt voor de beveiliging van het bedrijfspand. RSE Beveiliging heeft het pand voorzien van een inbraakalarm, camerabewaking en een beveiligd toegangshek. Daarnaast is er een doormelding actief naar de meldkamer. Voor zowel de telefonie als de beveiliging hebben RSE en Erenpack een overeenkomst betreffende onderhoud en support.

 

Verhuizing

Volcontinue voortgang van het proces was van groot belang tijdens de overgang van Groningen naar Kolham. Aan de hand van de wensen van Erenpack maakte RSE een passend plan voor de verhuizing. Hierbij bleef het oude systeem relatief lang actief. Pas toen alles op de nieuwe locatie helemaal tiptop in orde was, volgde de overgang naar het nieuwe systeem. “We waren misschien hooguit een uur offline. Dat is echt minimaal, het was super geregeld”, vindt Erenstein. 

 

Tevreden klant

Erenpack heeft nu één aanbieder, één aanspreekpunt en één nota voor alles op het gebied van telefonie, internet en beveiliging. Erenstein is blij dat hij er verder geen omkijken naar heeft. “Ik ben al lang klant bij RSE. De medewerkers komen hun afspraken netjes na en hebben ons goed geholpen met de verhuizing en de inrichting op de nieuwe locatie. De benadering is persoonlijk, de service uitstekend. Is er een probleem, dan wordt het opgelost. Daar hou ik van.”

Siemen Mulder

Adviseur Telecom & ICT

MEER WETEN?

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?