Ziggo en Vodafone willen samen verder Ziggo en Vodafone willen samen verder

Ziggo en Vodafone willen samen verder

Terug naar Nieuws

Ziggo en Vodafone willen samen één provider voor vast en mobiel gaan vormen. Het vaste netwerk van Ziggo en het mobiele net van Vodafone worden daarmee gecombineerd. Wel is het de bedoeling dat beide bedrijven onder de huidige naam blijven bestaan. Ze bieden hun klanten dan elk abonnementen voor vast en mobiel internet, vaste en mobiele telefonie en televisie.

Eind 2016
Dit maakten Vodafone en Liberty Global – de moedermaatschappij van Ziggo – onlangs bekend. Beide partijen willen gezamenlijk elk voor hun eigen zakelijke en particuliere klantenkring een compleet pakket aan vaste en mobiele diensten bieden. De verwachting is dat de samenwerking eind dit jaar een feit is.

Integratie vast en mobiel
De scheiding tussen vast en mobiel wordt door technologische ontwikkelingen steeds minder zichtbaar. Zowel zakelijke gebruikers als consumenten willen altijd en overal verbonden zijn al hun apparaten. Dit leidt tot steeds verdergaande integratie van vast en mobiel. Vodafone en Ziggo spelen met de voorgenomen samenwerking in op deze ontwikkeling. Samen zijn zij daarmee klaar voor de toekomst.

Goedkeuring
De voorgenomen samenwerking gaat nu het officiële traject in. De ondernemingsraden van beide bedrijven moeten het voorzien van advies en de Europese Commissie moet goedkeuring verlenen. De verwachting is dat dit eind 2016 rond is. Op dat moment krijgt het vorm in alles-in-één abonnementen op de consumentenmarkt en vaste en geïntegreerde communicatieoplossingen op de zakelijke markt.

 

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?