Werken in de cloud in 8 simpele stappen Werken in de cloud in 8 simpele stappen

Werken in de cloud in 8 simpele stappen

Terug naar Nieuws

Werken in de cloud heeft veel voordelen. Zo zijn uw data extreem veilig, veel veiliger dan op een lokale server. Ook is uw werkomgeving zeer stabiel dankzij continu professioneel onderhoud. Uw serverruimte is flexibel: hebt u meer nodig, dan huurt u per direct iets bij. De kosten van uw werkomgeving zijn vast, u weet altijd precies waar u aan toe bent. De vraag is echter: kan uw organisatie in de cloud gaan werken? U weet het in 8 simpele stappen.

De voordelen van werken in de cloud zijn groot. Toch is het niet voor elke organisatie eenvoudig om in de cloud te gaan werken. Zo kunnen complexiteit van de infrastructuur en wet- en regelgeving op datagebied in de weg staan. Ziet u werken in de cloud wel zitten? En wilt u weten of u kunt overstappen en hoe? Wij helpen u graag verder in 8 overzichtelijke stappen.

Het RSE telecom & ICT 8-stappenplan voor werken in de cloud

stap 1
Hoe cloud-ready is uw business?
Samen met u kijken we naar de mogelijkheden die uw organisatie, branche, diensten en producten bieden om in de cloud te werken.

stap 2
Hoe cloud-ready is uw hardware?
Is uw huidige ICT-omgeving geschikt om in de cloud te werken? En is dat niet het geval: welke investeringen moet u doen in hardware en software om werken in de cloud mogelijk te maken?

stap 3
Hoe cloud-ready is uw verbinding?
We analyseren uw internetverbinding en datanetwerk om te zien welke mogelijkheden er bij u zijn. De benodigde bandbreedte is onder meer afhankelijk van uw bedrijfsvoering, omvang en hoeveelheid data.

stap 4
Hoe cloud-ready is uw software?
Wij maken een analyse van de software die u nu gebruikt om te zien welke software geschikt is voor de cloud en welke vervangen moet worden. Ook kijken wij met u naar de software die u in de toekomst verwacht nodig te hebben.

stap 5
Hoe cloud-ready is uw data?
Niet alle data is geschikt voor de cloud. Daarom kijken wij samen met u onder meer naar uw back-up-omgeving er nu uit, de vertrouwelijkheid van uw data en naar uw hoeveelheid data.

stap 6
Welke eisen stelt u aan groei en schaalbaarheid?
Wat er nodig is om ook in de toekomst in de cloud te kunnen werken, heeft ook te maken met uw organisatieontwikkeling. Daarom zoeken wij samen met u antwoord op de vragen: welke groei verwacht u in de komende jaren? En welke eisen stelt u aan de schaalbaarheid van de ICT omgeving?

stap 7
Continuïteit van netwerken
Analyse vande continuïteit van netwerken en de vereiste beschikbaarheid van cloud.

stap 8
ICT partnership
De laatste stap is inzicht in beheer van uw ICT-omgeving, waarbij wij ook uw behoefte aan ondersteuning bij ICT-vraagstukken en hulp bij storingen inventariseren. We bekijken verder of één partner voor ICT en telefonie een toegevoegde waarde voor uw organisatie is.

Wilt u naar aanleiding van dit stappenplan met ons in gesprek over werken in de cloud, dan horen wij graag van u. U kunt uiteraard ook contact opnemen met ons algemene nummer 050-2071207.

Werken in de cloud heeft de toekomst
werken in de cloud is de toekomst. De opmars is momenteel enorm sterk, sinds 2014 werd wereldwijd het merendeel van de workloads in de cloud. En de groei is er nog lang niet uit, zo bevestigen onder meer Gartner, Microsoft en HP. Wereldwijd toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau Forrester schat dat de cloud-markt wereldwijd toeneemt tot een bedrag van 191 miljard dollar in 2020. Het merendeel van alle organisaties is nu al van plan om in de toekomst gebruik te gaan maken van een of meerdere vormen van cloud computing.

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?