Vijf ontwikkelingen van smartphones in 2016 Vijf ontwikkelingen van smartphones in 2016

Vijf ontwikkelingen van smartphones in 2016

Terug naar Nieuws

Smartphones worden dit jaar nog sneller en krachtiger. Daarmee worden de slimme telefoons en zakcomputers nog veiliger, leuker, interactiever en intelligenter in gebruik. RSE telecom & ICT verwacht dit jaar vijf ingrijpende ontwikkelingen op het gebied van smartphones. We zetten ze voor u op een rijtje.

Sneller en nog stabieler mobiel internet
4G (LTE) en andere draadloze verbindingen op smartphones bereiken steeds hogere snelheden. En ook de download- en uploadsnelheid van mobiele apparaten wordt gaandeweg groter. Downloaden kan nu al met 600 Mbps en uploaden met 150 Mbps. Hierdoor worden onder meer gebruik als routeplanner, films kijken onderweg en grote bestanden downloaden sneller en eenvoudiger. En de ontwikkelaars blijven druk investeren in verdere vergroting van capaciteiten. Omdat mobiel internet nooit snel genoeg kan zijn.

Betere beeldschermen
Dit jaar wordt de kwaliteit van beeldschermen nog beter. Kleuren worden levendiger, kijkhoeken groter en weergave scherper dankzij hogere resoluties. Ook de goedkopere smartphones gaan full HD-video ondersteunen. Vermogensbeheerder Stanley voorspelt zelfs dat er de komende jaren opvouwbare of oprolbare schermen op de markt komen voor mobiele apparaten.

Een boost voor virtual reality
Virtual reality wordt steeds realistischer en op meer fronten toepasbaar. Zowel voor entertainment als bij toepassingen voor instructie- en trainingsdoeleinden krijgt virtual reality een boost in 2016. Dit kan dankzij fantastische technologie die immer geavanceerder wordt, zoals meer verfijnde sensoren en scherpere beeldschermen.

Snellere en zuiniger processoren
Chips worden elk jaar sneller en energie-efficiënter, ook dit jaar. Een van de nieuwe ontwikkelingen is die van gestapelde transistors met meer mogelijkheden op een kleinere chip. Vooral energiebesparing voor langere gebruiksduur is hierbij een zwaarwegende ambitie. Ook worden enkele smartphones voorzien van het razendsnelle en energiezuinige DDR4-werkgeheugen.

Smartphones nog slimmer
Smartphones worden steeds slimmer. Zo kunnen de apparaten straks gebruikerspatronen ‘begrijpen’ door data te analyseren, onder meer geluiden, locaties en beelden. Doel is verhoging van gebruiksgemak, onder meer door bepaalde instellingen op bepaalde tijdstippen te activeren. Er is al een prototype van een smartphone met een chip van Qualcomm die bij het maken van een foto mensen direct kan identificeren en taggen.

Bent u toe aan een nieuwe smartphone? Wij adviseren graag op maat.

 

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?