Roamingtarieven binnen EU fors verlaagd Roamingtarieven binnen EU fors verlaagd

Roamingtarieven binnen EU fors verlaagd

Terug naar Nieuws

Net als voorgaande jaren gaan op 1 juli de kosten voor mobiel internet, bellen en sms'en in binnen de EU omlaag. De kosten voor data zakken zelfs met ruim 55 procent.

De kostenverlaging was al aangekondigd en is onderdeel van het streven om de tarieven voor mobiel gebruik in heel Europa overal gelijk te krijgen.

Als een Nederlander in het buitenland komt, wordt hij automatisch overgezet op een lokaal mobiel netwerk. Roamingkosten zijn de kosten die providers elkaar rekenen voor toegang tot het netwerk. De kosten worden vervolgens doorberekend aan de klant.

Dinsdag worden de tarieven voor bellen binnen de EU met 21 procent verlaagd terwijl de kosten van een sms'je met 25 procent naar beneden gaat. De sterkste prijsdaling is te zien bij mobiel internet: -55,5 procent. De kosten worden jaarlijks op 1 juli verlaagd met oog op de zomervakantie.

Op 15 december 2015 moeten de roamingkosten helemaal verdwenen zijn. Binnen de Europese Unie gelden dan tarieven die klanten ook in hun thuisland betalen.

De roamingtarieven worden al sinds 2007 verlaagd en zijn zeven jaar later volgens de Europese Commissie zo'n 80 tot 90 procent lager. Naast de roamingtarieven voor mobiel gebruik is het natuurlijk ook mogelijk een buitenlandbundel met lagere tarieven af te sluiten.

Bekijk ook

NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

Binnenkort worden de richtlijnen voor cyber security aangescherpt door het Europees Parlement. Deze …
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?