Roaming: mobiel bellen en internetten in het buitenland

Roaming: mobiel bellen en internetten in het buitenland

Terug naar Nieuws

De tarieven voor bellen, sms'en en mobiel internetten in het buitenland worden steeds lager. Toch ontvangen mensen nog altijd soms een telefoonrekening die hoger is dan ze verwachtten. Wilt u smart met uw phone op vakantie? Wij adviseren u graag en geven u alvast enkele tips.

Voor gebruik van uw mobiel in het buitenland geldt nog altijd: weet waar u mee bezig bent, dan komt u achteraf niet voor vervelende tegenvallers te staan. Wij adviseren u graag.

Dataroaming
Maakt u in het buitenland gebruik van internet via 3G of 4G? Dan brengt de buitenlandse aanbieder daarvoor roamingkosten in rekening. Deze kosten krijgt u via de rekening van uw eigen telecomaanbieder of uw prepaidkaart doorberekend. Dit gaat soms ongemerkt, als uw telefoon ingesteld staat om automatisch te controleren op nieuwe e-mails, WhatsApp-berichten of posts op Facebook.

Tip: zet de automatische updates op uw mobiele telefoon uit voordat u naar het buitenland reist. U haalt dan handmatig nieuwe updates binnen als u dat wilt, bijvoorbeeld als u een wifi-verbinding hebt.

Kosten binnen de EU
Binnen de EU zijn afspraken gemaakt over de maximale kosten die aanbieders in rekening mogen brengen. Dit is maximaal 20 cent per MB, 19 cent per gebelde minuut, 5 cent per minuut als u gebeld wordt minuut of 6 cent per sms-bericht.

Kosten buiten de EU
Deze maximumtarieven gelden buiten de EU niet, En niet elk land in Europa is lid van de EU. Landen waarvoor de afspraken niet gelden zijn bijvoorbeeld Zwitserland, Noorwegen, Turkije, Liechtenstein, IJsland en Monaco. In deze landen gelden helemaal geen maximumtarieven. En daar kunnen de kosten daarom schrikbarend hoog zijn.

Tip: gaat u bellen, sms’en of mobiel internetten buiten de EU? Vraag uw aanbieder dan vooraf welke prijzen daar gelden.

Datalimiet
Voor het gebruik van internet op uw mobiel in het buitenland geldt wereldwijd een datalimiet van ongeveer 50 euro exclusief BTW per maand. Van uw aanbieder krijgt u een waarschuwingsbericht zodra uw verbruik rond de 80% van dat bedrag zit. Is genoemd bedrag bereikt, dan kunt u geen gebruik meer maken van mobiel internet op uw mobiel. Deze limiet is overigens binnen een dag uit te zetten als u dat wilt.

Tip: wilt u kosten besparen op mobiel internetten in het buitenland, maak dan zo veel mogelijk gebruik van Wi-Fi. Daarvoor gelden deze kosten niet.

Ook is er de mogelijkheid voor speciale buitenland-abonnementen. Deze zijn er in vele soorten en maten, waarover wij u graag adviseren. Neem daarvoor contact op met ons.

 

Bekijk ook

Persbericht: RSE telecom & ICT winnaar Vodafone ‘Business partner of the Year 2020’

Persbericht: RSE telecom & ICT winnaar Vodafone ‘Business partner of the Year 2020’

RSE telecom & ICT heeft als hoogst haalbare partnership met Vodafone het felbegeerde award &lsqu…
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?