Razendsnel 5G, het mobiel internet van de toekomst Razendsnel 5G, het mobiel internet van de toekomst

Razendsnel 5G, het mobiel internet van de toekomst

Terug naar Nieuws

De mobiele sector zet dit jaar stevig in op het doorontwikkelen van mobiele netwerken naar 5G. De verwachting is dat 5G in 2020 gangbaar is, maar de grote mobiele operators en netwerkleveranciers gaan nu al een felle concurrentiestrijd aan om voorlopers te zijn. Het doorontwikkelen bestaat onder meer uit het upgraden van bestaande 4G-netwerken.

Duizend keer meer bandbreedte
De bandbreedte van 5G is ongeveer duizend keer groter dan 4G. Waar een downloadsnelheid van 120 MB per seconde nu heel behoorlijk is, is de beoogde snelheid van 5G 20GB per seconde. Belangrijkste voordeel is dat veel meer apparaten tegelijk kunnen verbinden met het netwerk. 5G is daarmee klaar voor onder meer drones en zelfrijdende auto’s.

5G in Noord-Groningen, uniek in de wereld
KPN is begin deze maand in Noord-Groningen (rondom Loppersum) begonnen met een proeftuin voor 5G. KPN voert deze proef uit met als partners het ministerie van Economische Zaken, Economic Board Groningen, Agentschap Telecom, Vodafone, Ericsson, TNO, Huawei, Rijksuniversiteit Groningen, SURF en Hanzehogeschool Groningen. Noord-Groningen is als plattelandsregio voor 5G uniek in de wereld, de enige twee andere testlocaties zijn stedelijke regio’s in Zuid-Korea en Finland.

5G voor zakelijke gebruikers
5G is in Noord-Groningen voorlopig alleen op proef beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Dit om de regio extra aantrekkelijk te maken als vestigingslocatie van bedrijven. Bij de definitieve uitrol rond 2020 is dit gebied volgens directeur Marco Smit van de Economic Board Groningen wel als eerste aan de beurt.

 

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?