NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

Terug naar Nieuws

Binnenkort worden de richtlijnen voor cyber security aangescherpt door het Europees Parlement. Deze nieuwe cybersercuritywetgeving, NIS 2, zal vanaf 2023 van kracht zijn. Wat betekent dit voor u als ondernemer? U leest het in ons artikel.

NIS staat voor ‘netwerk- en informatiesystemen’. Met de nieuwe Europese wet NIS 2 wordt de veiligheid tegen cyberaanvallen in heel Europa verhoogd. De nieuwe wet wordt ingevoerd, omdat cyberaanvallen steeds vaker voorkomen en cybercriminelen steeds slimmere manieren bedenken om organisaties aan te vallen.

Voor wie is de nieuwe wet van toepassing?

De nieuwe NIS 2 wetgeving gaat gelden voor ieder bedrijf dat een essentiële dienst aan consumenten levert. De grootte van de onderneming speelt daarbij geen rol. Essentiële bedrijven zijn onder andere internet service providers, bedrijven die te maken hebben met water en energie, voeding, industrie, en meer. Valt uw onderneming onder deze categorie? Dan zult u in de toekomst gecertificeerd moeten zijn.

Lees meer over de NIS 2 wetgeving in dit artikel van de Kamer van Koophandel.

Of de wet nu wel of niet voor uw onderneming gaat gelden: in alle gevallen is het raadzaam om uw bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen. RSE telecom & ICT adviseert u graag op gebied van cyber security. Onze software oplossingen, zoals de Moderne Werkplek en Microsoft 365, zijn standaard ingesteld met de mogelijke beveiligingsopties, zoals multifactor-authenticatie.

Phishing campagne

Wilt u uw organisatie testen op beveiliging tegen phishing? Bij RSE telecom & ICT kunt u gebruikmaken van het Phishing abonnement. U bepaalt zelf wanneer en aan wie u een (veilige) phishing e-mail wilt versturen. De betreffende medewerkers ontvangen dan een phishing e-mail, die niet van echt te onderscheiden is. Klikt één van uw medewerkers op de link, dan ontvangt u hiervan een melding, zodat u de benodigde acties kunt ondernemen. 

Darkweb scanning

Een veel voorkomende acitiviteit van cybercriminelen is het verkopen van uw data uit een datalek via het darkweb. Met onze darkweb scanner, scant u uw domein 24/7 op aanwezigheid binnen het darkweb. Komt uw domein hierin voor, dan ontvangt u hier een melding van, inclusief duidelijke uitleg over de vervolgstappen die u kunt nemen.

Wilt u meer weten over de veiligheid binnen uw organisatie, of hoe wij u hierin kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Neem contact op Vrijblijvend advies aanvragen

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?