Microsoft Teams videobellen Microsoft Teams videobellen

Microsoft Teams videobellen

Terug naar Nieuws

Videobellen met Microsoft Teams verovert de wereld. Wij zetten om deze reden 10 features voor u op een rij die je nu én straks niet mag missen.

1. Dynamic View

Met deze functie heb je meer controle over hoe je een videovergadering ervaart. Zo wordt de weergave aangepast aan je eigen behoefte en kun je gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weergeven. Ook wordt het op korte termijn mogelijk om video’s bovenaan te plaatsen. Hierdoor kijk je met een ‘natuurlijke blik’ naar de andere deelnemers.

 

 

 

 

 

 

2. Nieuwe presentatiemodus

Met de presentatiemodus kun je aanpassen hoe je video en presentatie aan de deelnemers wordt weergegeven. Standout toont je video voor de gedeelde presentatie en Reporter geeft de presentatie weer als visueel hulpmiddel boven je schouder. Zij-aan-zij laat je video naast je presentatie zien.

 

 

 

 

3. Powerpoint live

Met Powerpoint Live is het mogelijk om: notities, dia's, chatgesprekken en deelnemers in één overzicht te zien. Dit maakt het voor jou als presentator een stuk overzichtelijker om te presenteren. Deelnemers kunnen zelf door de slides heen bladeren in hun eigen tempo of toegang krijgen tot gedeelde inhoud. 

 

 

 

 

 

 

 

4. Live reacties

Met live reacties kunnen deelnemers tijdens een vergadering reageren met emoji's. Deze reacties zorgen voor meer interactie tijdens de vergadering zonder de spreker te onderbreken. 

 

 

 

 

 

 

5. Samenvatting van de meeting

Met samenvattingen van vergaderingen is het mogelijk om terug te gaan naar wat er is besproken. De samenvatting (te vinden in het agenda-item in de Teams-kalender) bevat de opname van de vergadering, transcriptie, chat, bijgevoegde bestanden en meer. De samenvatting wordt gedeeld met deelnemers op het tabblad Chat van de vergadering en kan worden bekeken op het tabblad Details.

6. Webinars

Naast het organiseren van een standaard meeting of een live evenement, is het ook mogelijk om webinars te organiseren. Van het creëren van registratiepagina’s tot het geven van het webinar tot aan het analyseren van de bezoekers die hebben deelgenomen: het volledige event kan via Teams worden georganiseerd.

Na het registreren ontvangen deelnemers automatisch een mailbevestiging waarmee eenvoudig deelgenomen kan worden aan de webinar. Zodra de webinar is afgelopen kan de organisator de deelnemersrapportage gebruiken om te zien wie er hebben deelgenomen en hoe lang zij aanwezig zijn geweest. Bovendien kunnen organisatoren ook contacten uploaden naar andere marketingtools om de lopende communicatie te beheren.

7. Microsoft Teams Connect

Ben je lid van meerdere Teams-omgevingen buiten je bedrijf? Met Microsoft Teams Connect kunnen gebruikers kanalen in Microsoft Teams delen met meerdere organisaties. Je werkt hierdoor naadloos samen met individuen en teams die over een Azure Active Directory-identiteit beschikken.

Op die manier gebruik je de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Teams ook met externe partijen: je kunt chatten, ontmoeten, samenwerken aan apps en documenten delen en samen opstellen in realtime. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle houdt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

8. Updates rondom de Approvals-app

Laat je reiskosten, lunchkosten, vrije dagen en meer van dit soort administratieve zaken nog altijd goedkeuren in een Excelsheet of e-mail? Dan is het een aanrader om over te stappen op de Approvals-app in Teams. Hiermee maak je simpel een goedkeuringsflow voor je bedrijf, zonder Teams te verlaten. Binnenkort worden zelfs sjablonen beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende zaken. Deze kun je ongewijzigd of aangepast gebruiken of ter inspiratie. Het wordt daarbij ook mogelijk om bestanden vanuit je OneDrive direct mee te sturen met de verzoeken.

9. Invite Only Meetings

Met de nieuwe lobby-instelling in de Teams-vergaderingopties is het mogelijk om je vergadering zo in te stellen dat alleen mensen die expliciet zijn uitgenodigd, kunnen deelnemen aan de vergadering. Aanwezigen die niet zijn uitgenodigd en proberen deel te nemen, worden doorgestuurd naar de lobby.

10. Safe Links

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Het kan dus voorkomen dat iemand binnen de organisatie phisingmails ontvangt met kwaadaardige URL's. Voor je het weet en vaak zonder dat je het door hebt, is je organisatie slachtoffer van malware of hackers. 

Advanced Threat Protection (dienst binnen de RSE Moderne Werkplek) biedt al langer safe links in e-mail. Op het moment dat de medewerker op een link klikt, wordt deze eerst gescand alvorens hij geopend wordt, om zo gebruikers te beschermen.

 

Meer informatie over Microsoft Teams? Neem contact op met:

Kevin Bos
06-11703333
kevin.bos@rsetelecom.nl

 

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?