Microsoft Teams videobellen.

Videobellen met Microsoft Teams verovert de wereld. Wij zetten om deze reden 10 features voor u op een rij die u nu én straks niet mag missen.

1. Dynamic View.

Dynamic View rangschikt de beelden op een intelligente wijze. Dit gebeurt aan de hand van het aantal deelnemers en de instelling die u als gebruiker kiest. Terwijl mensen deelnemen, de camera inschakelen, beginnen te spreken of te presenteren, past Teams automatisch de lay-out aan.

2. Presentatiemodus.

Met de presentatiemodus kunt u aanpassen hoe uw video en presentatie aan de deelnemers wordt weergegeven. Standout toont uw video voor de gedeelde presentatie en Reporter geeft de presentatie weer als visueel hulpmiddel boven uw schouder. Zij-aan-zij laat u eenvoudig een video naast uw presentatie zien.

3. PowerPoint Live.

Met PowerPoint Live is het mogelijk om: notities, dia's, chatgesprekken en deelnemers in één overzicht te zien. Dit maakt het voor u als presentator een stuk overzichtelijker om te presenteren. Deelnemers kunnen zelf door de slides heen bladeren in hun eigen tempo of toegang krijgen tot gedeelde inhoud. 

4. Live reacties.

Met live reacties kunnen deelnemers tijdens een vergadering reageren met emoji's. Deze reacties zorgen voor meer interactie tijdens de vergadering zonder de spreker te onderbreken.

 5. Samenvatting van de meeting.

Met samenvattingen van vergaderingen is het mogelijk om terug te gaan naar wat er is besproken. De samenvatting (te vinden in het agenda-item in de Teams-kalender) bevat de opname van de vergadering, transcriptie, chat, bijgevoegde bestanden en meer. De samenvatting wordt gedeeld met deelnemers op het tabblad Chat van de vergadering en kan worden bekeken op het tabblad Details.

6. Webinars.

Naast het organiseren van een standaard meeting of een live evenement, is het ook mogelijk om webinars te organiseren. Van het creëren van registratiepagina’s tot het geven van het webinar tot aan het analyseren van de bezoekers die hebben deelgenomen: het volledige event kan via Teams worden georganiseerd.

Na het registreren ontvangen deelnemers automatisch een mailbevestiging waarmee eenvoudig deelgenomen kan worden aan de webinar. Zodra de webinar is afgelopen kan de organisator de deelnemersrapportage gebruiken om te zien wie er hebben deelgenomen en hoe lang zij aanwezig zijn geweest. Bovendien kunnen organisatoren ook contacten uploaden naar andere marketingtools om de lopende communicatie te beheren.

7. Microsoft Teams Connect.

Bent u lid van meerdere Teams-omgevingen buiten uw bedrijf? Met Microsoft Teams Connect kunnen gebruikers kanalen in Microsoft Teams delen met meerdere organisaties. U werkt hierdoor naadloos samen met individuen en teams die over een Azure Active Directory-identiteit beschikken.

Op die manier gebruikt u de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Teams ook met externe partijen: u kunt chatten, ontmoeten, samenwerken aan apps en documenten delen en samen opstellen in realtime. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle houdt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

8. Updates rondom de Approvals-app.

Laat u reiskosten, lunchkosten, vrije dagen en meer van dit soort administratieve zaken nog altijd goedkeuren in een Excelsheet of e-mail? Dan is het een aanrader om over te stappen op de Approvals-app in Teams. Hiermee maakt u simpel een goedkeuringsflow voor uw bedrijf, zonder Teams te verlaten. Binnenkort worden zelfs sjablonen beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende zaken. Deze kunt u ongewijzigd of aangepast gebruiken of ter inspiratie. Het wordt daarbij ook mogelijk om bestanden vanuit uw OneDrive direct mee te sturen met de verzoeken.

9. Invite Only Meetings.

Met de nieuwe lobby-instelling in de Teams-vergaderingopties is het mogelijk om uw vergadering zo in te stellen dat alleen mensen die expliciet zijn uitgenodigd, kunnen deelnemen aan de vergadering. Aanwezigen die niet zijn uitgenodigd en proberen deel te nemen, worden doorgestuurd naar de lobby.

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Het kan dus voorkomen dat iemand binnen de organisatie phisingmails ontvangt met kwaadaardige URL's. Voor u het weet, en vaak zonder dat u het door heeft, is uw organisatie slachtoffer van malware of hackers. 

Advanced Threat Protection (dienst binnen de RSE Moderne Werkplek) biedt al langer safe links in e-mail. Op het moment dat de medewerker op een link klikt, wordt deze eerst gescand alvorens hij geopend wordt, om zo gebruikers te beschermen.


Wilt u meer weten over Microsoft Teams of beveiliging tegen cybercriminaliteit? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Neem contact op Vrijblijvend advies aanvragen