Microsoft Office365 back-ups Microsoft Office365 back-ups

Microsoft Office365 back-ups

Terug naar Nieuws

Vraag uzelf eens af hoe u uw back-ups van Microsoft 365 heeft geregeld. Heeft u controle over al uw data? Heeft u toegang tot alle bestanden die u nodig heeft? We horen het u zeggen: “Natuurlijk, Microsoft regelt alles, ik heb alles in de cloud staan”, maar weet u het zeker?

Microsoft regelt enorm veel en levert een prima service aan haar klanten. Echter, het is de focus van Microsoft om de infrastructuur en de systemen op orde te hebben. De up-time van Office 365 is waar het om draait voor Microsoft: ze zorgen ervoor dat u altijd bij uw data kunt. U wordt hiermee dan ook verantwoordelijk gemaakt voor het beheer en behoud van uw eigen data.


Geen automatische back-ups

Het idee dat Microsoft door middel van haar Office 365-pakket ook alle data voor u back-upt is een vergissing die veel wordt gemaakt. Als u er vanuit gaat dat Microsoft uw gegevens van Outlook, OneDrive, Teams etc. automatisch voor u bewaart, dan zit u mis. Deze vergissing kan, als u hier geen fatsoenlijke oplossing voor regelt, gevolgen hebben voor het behoud van belangrijke gegevens binnen uw organisatie. 


De belangrijkste 6 redenen waarom u een Microsoft Office 365 back-up moet laten maken

1. Per ongeluk verwijderen van bestanden

Als u een gebruiker of bestand verwijdert repliceert de standaard Office 365 oplossing die handeling. Een back-up via een externe aanbieder kan die gebruiker of bestanden herstellen.

2. Retentiebeleid

Het retentiebeleid van Office 365 zelf is ingewikkeld en moeilijk bij te houden. Een externe back-up biedt langere, beter toegankelijke retentie van bestanden. De bestanden worden overzichtelijk op één plek opgeslagen voor eenvoudig herstel.

3. Interne beveiligingsrisico’s

Veel bedrijven hebben interne bedreigingen. Dit gebeurt vaker dan u denkt. Het hebben van een hoogwaardige hersteloplossing vermindert het risico dat kritieke gegevens verloren gaan of vernietigd worden.

4. Externe beveiligingsrisico’s

Malware en virussen hebben wereldwijd alleen al het afgelopen jaar ernstige schade aangericht binnen diverse organisaties. Een back-up kan onder andere postvakken gemakkelijk terugzetten naar het moment voor de aanval.

5. Wetgevings- en compliancevereisten

Met een overzichtelijke back-up oplossing zorgt u ervoor dat u postbusgegevens kunt opvragen bij juridische zaken. Met de back-up voldoet uw organisatie aan wettelijke voorschriften.

6. Het beheer van hybride e-mailimplementaties en migraties naar Office 365

Of u nu migreert naar Office 365 of een mix van lokale Exchange- en Office 365-gebruikers hebt, de gegevens die worden uitgewisseld moeten op dezelfde manier worden beheerd en beveiligd. Met een back-up zorgt u voor de beveiliging van deze gegevens en een veilige opslag op één locatie. Zo maakt het niet uit waar de data vandaan komt, u kunt alles op één plek terugvinden.


Heeft uw organisatie te maken met waardevolle data die goed beveiligt dient te worden? Ziet u mogelijke obstakels binnen de huidige oplossing die uw organisatie hanteert? Zorg ervoor dat u dit op tijd aanpakt. U kunt dit zelf uitzoeken of de vraag bij RSE telecom & ICT neerleggen. Voor onze klanten verzorgen we de complete back-up, van begin tot eind. We zorgen hierbij voor overzicht, inzicht en uiteindelijk een functionele en veilige opslaglocatie. Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies.

Klik hier voor vrijblijvend advies

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?