Het belang van back-ups Het belang van back-ups

Het belang van back-ups

Terug naar Nieuws

Op 31 maart is het World Back-up Day, een goed moment om u af te vragen hoe u uw back-ups eigenlijk geregeld hebt. Want wat gebeurt er als u data kwijt bent of erger nog: u bent gehackt. Een goede back-upstrategie is de 3-2-1 regel. Deze strategie schrijft voor dat u van elk belangrijk bestand 3 exemplaren hebt, lokaal op 2 verschillende apparaten en 1 kopie op een externe locatie, bijvoorbeeld een cloudomgeving.

Downtime is kostbaar

Wanneer uw organisatie geen toegang meer heeft tot essentiële data en applicaties, heeft dat direct impact op de productiviteit en omzet. Dat klinkt als een open deur, maar het punt is dat veel bedrijven geen idee hebben wat downtime eigenlijk kost. Gelukkig is vrijwel elk bedrijf verstandig genoeg om tenminste één back-up oplossing te gebruiken. Deze oplossing biedt maar heel beperkte bescherming. Wat gebeurt er als een kapotte waterleiding de primaire én secundaire back-upservers onbruikbaar maakt? De meeste bedrijven kiezen er dan nog voor om de data in geëncrypt in de Cloud te bewaren, een essentiële voorwaarde voor snelle disaster recovery. Bij het herstellen van de servers uit de Cloud betekent dit wel dat er niet gewerkt kan worden, dus downtime.

Grote rampen, kleine incidenten

Niet altijd hoeft het om een enorme ramp te gaan. De kans daarop is natuurlijk relatief klein. Maar de meeste IT-downtime is het gevolg van onbedoeld (of per ongeluk) wissen van data, een storing in de hardware of slecht omgaan met security.

Nog altijd loggen medewerkers in op openbare wifi-netwerken zonder er bij na te denken. De meesten voeren daarbij werkgerelateerde taken uit. Een aanval met een cryptolocker of een virus kan de bedrijfsvoering even ernstig schade toedoen als een kapotte waterleiding of stroomuitval. Deze ‘kleine’ calamiteiten gebeuren regelmatig en de kansen op downtime nemen dan flink toe. Technologie die zorgt voor continuïteit na zulke kleine calamiteiten is net zo belangrijk als een verzekering tegen ieder ander onheil.

Business continuity

Data is essentieel voor elke organisatie. Wij van RSE telecom & ICT kunnen jullie als klant hierin alleen maar adviseren en de diensten beschikbaar stellen waarbij jullie essentiële applicaties en data na een calamiteit weer snel in de lucht zijn. Moderne business continuity disaster recovery producten doen het anders dan een standaard Back-up en kunnen applicaties vanaf de back-up in de Cloud gelijk op een virtual server draaien. In de Cloud kan er dan verder gewerkt worden met deze bedrijf kritische applicatie, terwijl de eigen infrastructuur wordt hersteld; hiermee wordt de downtime bij een calamiteit aanzienlijk verkleind.

Meer informatie over het maken van back-ups? Neem contact op met:

Kevin Bos
06-11703333
kevin.bos@rsetelecom.nl

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?