Domotica in de zorg: minder werkdruk, meer aandacht voor patiënten en cliënten en betere zorg Domotica in de zorg: minder werkdruk, meer aandacht voor patiënten en cliënten en betere zorg

Domotica in de zorg: minder werkdruk, meer aandacht voor patiënten en cliënten en betere zorg

Terug naar Nieuws

Verouderd zorgoproepsysteem Bosch DECT6000 vervangen?

Domotica in de zorg biedt heel veel kansen. Zo ontstaat er veel meer ruimte voor de kerntaken van de zorg: aandacht en oog voor cliënten en patiënten. En tegelijk neemt de werkdruk op zorgmedewerkers aanzienlijk af. Moet u uw Bosch DECT6000 vervangen? Betaalbare alternatieven bieden enorme kansen voor zorgverbetering in zorgcentra, ziekenhuizen, thuiszorg, verpleegzorg, psychiatrische zorg en gehandicaptenzorg.

Voor elke zorginstelling een oplossing op maat

Communicatie-oplossingen in de zorg moeten aansluiten op de werkwijze en doelgroep: praktisch en doelgericht. In nauwe samenspraak met zorginstellingen stellen wij maatwerkoplossingen samen die volledig zijn toegespitst op de communicatiedoelstellingen en dagelijkse praktijk binnen de organisatie.

Betere zorg

Dankzij deze pragmatische oplossingen krijgen uw cliënten of patiënten betere zorg. Uw medewerkers kunnen zich volledig focussen op hun zorgtaken.

Meer veiligheid in de zorg

Uitbreiding van toezicht en gebruik van onder meer sensortechnologie verbetert bovendien de veiligheid van cliënten, patiënten en medewerkers. Zo zijn er volledig geautomatiseerde systemen voor signalering en automatische alarmering bij afwijkend gedrag. Dit systeem herkent individuele gedragspatronen en alarmeert de medewerkers van dienst als het afwijkend gedrag van een patiënt of cliënt registreert. Dit ontlast de medewerkers en verbetert toezicht, veiligheid en privacy van patiënten en cliënten.

Bosch DECT6000 vervangen? Ascom Unite zorgserver

Veel zorginstellingen gebruiken Bosch DECT6000 voor het ontvangen van zorgmeldingen . Dit zeer gerenommeerde systeem is echter verouderd en gaat van de markt. Dat betekent dat veel organisaties in de zorg op zoek moeten naar een alternatief. De Ascom Unite server koppelt en communiceert met alle gangbare, bestaande zorgoproepsystemen en zorgdevices zoals pda’s, piepersystemen, DECT-toestellen en smartphones. De Ascom Zorgserver is:

  • zeer betaalbaar
  • speciaal ontwikkeld voor de zorg
  • eenvoudig te installeren
  • zeer stabiel dankzij eenvoudige opzet
  • eenvoudig te implementeren

Alarmeringssystemen

Alarmeringssystemen vergroten de zelfredzaamheid van cliënten, patiënten en ouderen. Bij acute problemen kunnen zij snel medische hulp of zorg oproepen. Voor alarmeringssystemen leveren wij vaste alarmering in de woning draadloze alarmering in de vorm van halszenders of polsdrukkers. Voor meldbanken leveren wij de hardware en software. En tenslotte leveren wij de automatisering en devices voor het alarmeren of inschakelen van zorgmedewerkers op maat volgens de protocollen van de zorg-organisatie.

Automatisering registratie zorghandelingen

Automatisering van de registratie van zorghandelingen verlaagt de administratieve druk op de zorginstelling. Wij bieden diverse oplossingen van Ascom voor minder overhead en meer handen aan het bed. Denk hierbij aan sensortechnologie voor automatische registratie van alle zorghandelingen in de intramurale zorg.

Ascom CarePhone thuiszorgkoffer

Patiënten en cliënten zijn sneller en langer zelfredzaam dankzij de Ascom CarePhone. Met deze thuiszorgkoffer zijn ruimtes snel, effectief en goedkoop in te richten als zorglocatie. De wireless CarePhone biedt diverse preventieve functies en detectiefuncties voor optimale persoonlijke veiligheid. De CarePhone werkt via GSM, dus aanwezigheid van internet, telefoonlijnen, WiFi of DECT is niet nodig. Zo kunnen bijvoorbeeld patiënten sneller naar huis na ziekenhuisopname. Ook maakt de Ascom CarePhone het voor zorginstellingen gemakkelijk om snel (tijdelijk) hun intramurale zorgaanbod uit te breiden.

Ascom Unite Axess for Smart Devices

Speciaal voor zorgmedewerker ontwikkelde de communicatie app Ascom Unite Axess for Smart Devices. Deze app maakt het – in combinatie met de Ascom Unite zorgserver - mogelijk om alarmen en berichten over kritische of niet-kritische gebeurtenissen door te sturen, te ontvangen en te beantwoorden via iOS of Android. Voortdurend contact met collega’s en cliënten voor een effectiever en efficiënter zorgaanbod dankzij goed gestructureerde en beveiligde communicatielijnen. Zo is alle informatie altijd beschikbaar voor iedereen die dit moet weten.

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?