Bescherm uw data tegen zeer actief Cryptolocker-virus Bescherm uw data tegen zeer actief Cryptolocker-virus

Bescherm uw data tegen zeer actief Cryptolocker-virus

Terug naar Nieuws

Het Cryptolocker-virus is de laatste tijd zeer actief. Cryptolocker is ransomware, waarmee criminelen binnen een netwerk alle data ‘gijzelen’ en ‘losgeld’ eisen. Echter, alle data zijn onherstelbaar beschadigd. Daarom adviseren wij twee dingen: beveilig uw netwerk zo goed mogelijk en zorg voor een gedegen, afzonderlijke back-up oplossing. Wij helpen u graag.

Wat is cryptolocker?
Cryptolocker is een zogeheten ‘paard van Troje’ die het heeft voorzien op computers en netwerken die werken met Microsoft Windows. Het virus komt binnen via besmette bijlagen bij e-mails. Eenmaal binnen versleutelt deze bestanden op zowel harde schijven van computers al netwerkschijven. Vervolgens geeft de malware een melding dat er betaald moet worden om de bedrijfsgegevens terug te krijgen.

Wat kan ik doen om problemen te voorkomen?
In de eerste plaats voorkomen dat het cryptolocker-virus bij u binnenkomt. Zorg daarom voor een goed (betaald) antiviruspakket met altijd de nieuwste updates. De ICT-specialisten kennen de verschillende antivirusprogramma’s en helpen u graag verder.

Verder is het zaak om ervoor te zorgen dat er altijd een actuele back-up is van uw bedrijfsgegevens. Wij helpen u ervoor te zorgen dat uw back-ups op een locatie staan die voor de indringers niet direct toegankelijk is en dus goed beschermd is tegen het cryptolocker-virus.

Moet ik de criminelen betalen?
Nee, doe dat nooit. Cryptolocker beschadigt uw bestanden en data onherstelbaar. Of u nou betaalt of niet, uw gegevens zijn definitief verloren.

Ja, ik wil goed beschermd zijn tegen het Cryptolocker-virus.

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?