IP-telefonie, extra bandbreedte en koppeling telefoon vestigingen Finalist Noord Nederland IP-telefonie, extra bandbreedte en koppeling telefoon vestigingen Finalist Noord Nederland

IP-telefonie, extra bandbreedte en koppeling telefoon vestigingen Finalist Noord Nederland

Terug naar Projecten

Finalist Noord-Nederland stapte in samenwerking met RSE telecom & ICT over van ISDN-telefonie naar IP-telefonie.

Ook zijn de locaties Groningen en Zwijndrecht van deze softwareontwikkelaar - specialist in het ondersteunen van pathologie laboratoriumprocessen - aan elkaar gekoppeld. Op locatie Zwijndrecht is een datalijn met meer bandbreedte aangesloten.

Opdracht
Finalist Noord Nederland in Groningen had interesse voor koppeling van haar ICT-netwerk met die van vestiging Zwijndrecht. Bovendien waren er op de vestiging in Zwijndrecht bandbreedteproblemen die opgelost moesten worden. Verder was Finalist niet tevreden over de samenwerking met de toenmalige telecom aanbieder.

Oplossingen
RSE telecom
& ICT adviseerde een overstap van de enigszins verouderde ISDN naar moderne,
betrouwbare IP-telefonie.

Telefooncentrale
Voor IP-telefonie maakt Finalist Noord Nederland nu gebruik van een gloednieuwe Panasonic KX-NS700 telefooncentrale. Deze centrale is prijstechnisch zeer geschikt voor
de excellente performance. De centrale is aangesloten op een Vodafone-datalijn met de mogelijkheid van acht gelijktijdige gesprekken.

Koppeling locaties
Op afstand zijn de telefoons van vestiging Zwijndrecht aangesloten op de centrale in Groningen. Hierdoor kunnen beide vestigingen gebruikmaken van alle functionaliteiten van deze telefooncentrale.

Ethernet-over-koper
RSE telecom & ICT loste het bandbreedteprobleem in Zwijndrecht op met de aansluiting van een Vodafone ethernet-over-koperlijn van Vodafone voor zowel telefonie als internet.

Resultaten
De bandbreedteproblemen van Finalist vestiging Zwijndrecht zijn opgelost. Bovendien communiceren de medewerkers van beide vestigingen nu kosteloos met elkaar. Via RSE telecom & ICT maakte Finalist bovendien de overstap naar een nieuwe telecomaanbieder: Vodafone.

Bekijk ook

Topkwaliteit in communicatie, daarom kiest exclusieve kledingzaak Derksen & Derksen voor RSE

Topkwaliteit in communicatie, daarom kiest exclusieve kledingzaak Derksen & Derksen voor RSE

Met het kleden van achternaamgenoot en mediapersonality Johan Derksen verwierf het bedrijf landelijke bekendheid. En ook als kledingsponsor van FC Gro…
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?