Veilig werken is voor bedrijven en organisaties van levensbelang Veilig werken is voor bedrijven en organisaties van levensbelang

Veilig werken is voor bedrijven en organisaties van levensbelang

Terug naar Nieuws

Veel bedrijven en organisaties zijn in hun dagelijks functioneren afhankelijk van computers, netwerken en telefonie. Complete bedrijfshuishoudingen staan op servers of in de cloud. Veiligheid is dan van levensbelang voor de continuïteit. En dat houdt niet op bij antivirus en een firewall. RSE telecom & ICT adviseert u graag over optimale computerveiligheid met SafeNet eToken.

Beveiliging
SafeNet eToken biedt eenvoudig en tegen lage kosten beveiliging van zakelijke computers, netwerken en internetapplicaties. Door middel van authenticatie en autorisatie biedt eToken beveiligingsoplossingen op verschillende fronten:

- veilig inloggen op de computer en bedrijfsnetwerk vanaf een externe locatie
- veilige toegang tot bedrijfsnetwerk via internet (VPN)
- veilige opslag van digitale certificaten (single-sign-on, PKI)
- veilige opslag van logins en wachtwoorden

Versies
eToken is in verschillende versies beschikbaar, onder meer in de vorm van een smartcard of via USB, een aansluiting die tegenwoordig op elke computer te vinden is. Er zijn eTokens gebaseerd op certificaten en eTokens op basis van eenmalige wachtwoorden (OTP’s). Deze OTP’s zijn per sms te leveren of te genereren op een smartphone.

Soorten tokens

Er zijn diverse manieren om in te loggen op het bedrijfsnetwerk via de e-tokens. Zo kan dit bijvoorbeeld via de smartphone (iOS, Android, Windows Phone, Blackberry etc.), via sms of een hardware token.

Wilt u meer informatie over de beste mogelijkheden om veilig te werken voor uw bedrijf of organisatie? Neem contact op met ons.

 

Bekijk ook

NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

NIS 2: Dit is wat u moet weten als ondernemer

Binnenkort worden de richtlijnen voor cyber security aangescherpt door het Europees Parlement. Deze …
 

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?