Microsoft geeft webmail loodzware encryptie Microsoft geeft webmail loodzware encryptie

Microsoft geeft webmail loodzware encryptie

Terug naar Nieuws

De webmail van Microsoft zat niet zo stevig in elkaar, zo viel te lezen in een rapport dat Google over webgebaseerde e-mail had geschreven. In een reactie daarop heeft Microsoft nu besloten om de encryptie een heel stuk zwaarder te maken. Er is gekozen voor TSL, de opvolger van het al langer in gebruik zijnde Secure Sockets Layer-protocol.

De nieuwe versleuteling wordt niet alleen toegepast op webmail, maar ook op een aantal cloud-diensten. Vanaf nu zal gebruik worde gemaakt van Transport Layer Security encryptie (TLS). Microsoft is er het afgelopen half jaar druk mee geweest, zo bleek tijdens de presentatie van de nieuwe technieken.

Over de hele linie toegepast:

De nieuwe encryptie wordt gebruikt in combinatie met de bekende e-maildiensten van Microsoft. Het gaat om:
• Outlook.com
• Hotmail.com
• Live.com en
• MSN.com

Door de extra versleutelingslaag wordt het een stuk moeilijker om berichten vanuit een van die omgevingen te onderscheppen en om er vervelende dingen mee te doen.

Meer onderzoeken:
Het rapport van Google over de stand van zaken op het gebied van webgebaseerde e-mail werd een paar weken geleden openbaar gemaakt. Eind vorig jaar was er ook al een publicatie over een plan van de NSA. Die spionagedienst had het gemunt op een aantal grote internetaanbieders, die via een programma met de naam Muscular steels in de gaten werden gehouden.

Bekijk ook

Microsoft Office365 back-ups

Microsoft Office365 back-ups

Vraag uzelf eens af hoe u uw back-ups van Microsoft 365 heeft geregeld. Heeft u controle over al uw data? Heeft u toegan…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?