‘The Internet of Things biedt industrie ‘gouden kansen’’ ‘The Internet of Things biedt industrie ‘gouden kansen’’

‘The Internet of Things biedt industrie ‘gouden kansen’’

Terug naar Nieuws

The Internet of Things schept ‘gouden`kansen’ voor de industriële sector. Dat schrijft het Amerikaanse adviesbureau Accenture in een onlangs uitgebracht rapport. Met het faciliteren van innovatieve producten en diensten zou The Internet of Things grote, nieuwe omzetkanalen openen voor de industrie.

Wat is The Internet of Things?
Gebruiksvoorwerpen die online zijn. Dat is The Internet of Things, ofwel Het Internet der Dingen. Niet alleen uw smartphone en GPS, maar ook bijvoorbeeld uw sieraden en stofzuiger zijn draadloos verbonden met elkaar. Draadloos internet en sensortechnologie verbeteren niet alleen productieprocessen, maar bieden naar verwachting ook oplossingen voor uitdagingen op het gebied van energie, milieu, criminaliteit, zorg en onderwijs.

Lagere kosten voor industrie
Dankzij The Internet of Things kunnen industriële bedrijven volgens het onderzoek van Accenturehun kosten ingrijpend beperken. Deze kostenreductie heeft met name te maken met het optimaliseren van productieprocessen.

Nieuwe producten en diensten
Met The Internet of Things kunnen industrieën innovatieve processen in gang zetten die leiden tot de ontwikkeling van vele nieuwe producten. En deze leiden tot kansen voorextra omzet en  groei op andere afzetmarkten.

Een nieuw connected ecosysteem
Op iets langere termijn schetst het onderzoek het perspectief van een nieuw connected ecosysteem. Mensen raken op andere manieren met elkaar verbonden. Er ontstaat een nieuwe economische realiteit waarin platformen en verbindingen de sleutel zijn voor economische successen.

Demand pull, bijna het walhalla
De vierde fase is de meest intrigerende. Maar ook nog het verst van ons verwijderd. Accenture noemt dit ‘demand pull’: klanten dienen zichzelf aan en nemen volledig geautomatiseerd diensten en producten af. Dit is overigens gekoppeld aan ‘real demand sensing’: het bijhouden van klantbehoeftes door middel van sensoren. Maar of het ooit zo ver komt? Het lijkt voor fabrikanten en verkopers bijna te mooi om waar te zijn.

 

Bekijk ook

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Het grootste nautische evenement van Noord-Nederland krijgt steun van RSE telecom & ICT!

Delfsail, hét nautische evenement van Noord-Nederland, vindt dit jaar plaats van donderdag 13 juni tot en met zon…
 
Solliciteer op www.werkenbijrse.nl

Binnen 10 minuten weten welke oplossingen bij uw bedrijf passen?

Doe gratis onze keuzewijzer

Start de keuzewijzer 

Wilt u een totaaloplossing voor uw zakelijke telefonie & ICT?